Foto: Bobo
V streljanju na šoli v Beogradu mrtvi in ranjeni.

Na eni od osnovnih šol v Beogradu je danes 14-letnik streljal s pištolo, pri čemer je po zadnjih podatkih srbskih medijev ubil varnostnika ter osem učencev, še več oseb pa je ranjenih.

Ranjene učence so prepeljali v bolnišnico, stanje enega med njimi je kritično, poročajo srbski mediji.

Napadalca, ki je najverjetneje streljal iz očetove pištole, so že prijeli. Motiv streljanja še ni znan, poroča srbski časnik Blic na svoji spletni strani.

Po poročanju Telegrafa je strelec učenec sedmega razreda na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, v katero je vstopil danes okoli 8. ure in začel streljati na učence.

Deklica, ki je med streljanjem zbežala iz učilnice, je očetu povedala, da je streljal njihov sošolec, sicer odličnjak, ki je s hladnim izrazom na obrazu vstopil v učilnico in najprej streljal na učiteljico, nato pa še na učence, poroča srbski portal N1. Druga učenka pa je za Novo povedala, da je v učilnico vdrl med uro zgodovine z dvema nabojnikoma v rokah.

Najprej je streljal na učiteljico zgodovine, nato pa na učence. Ona se je ulegla na dva ubita sošolca, da bi strelec mislil, da je mrtva tudi ona. Nato je odšel iz učilnice, streljanje pa je bilo slišati še naprej.

14-letnik znorel, ker je dobil enko pri zgodovini

Po poročanju tabloida Blic so jim učenci povedali, da je 14-letnik znorel, ker je dobil enko pri zgodovini, saj ima sicer same petke. V šolo naj bi prišel s petimi polnimi nabojniki.

Učence so evakuirali, policija pa je območje zaprla za javnost. Na območju je deset vozil nujne pomoči. Staršem, ki so se zbrali v bližini in novinarjem ne dovolijo dostopa.

Na kraju dogodka sta tudi ministrica za zdravje Danica Grujičić in minister za izobraževanje Branko Ružić, ki bosta s predstavnikom notranjega ministrstva imela izredno novinarsko konferenco okoli 13. ure.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
. (ni preverjeno)

Transpak je reklamiral svoj proizvoz na Irski, mogoče bi bilo fajn da bi s SPTŠ obiskali to podjetje, ko bojo na izletu tam...

Lzn (ni preverjeno)

Nori časi

Koristiti Bristol (ni preverjeno)

Nej so tau nikši nouri časi ampak nouri posamezniki polni ega (kdo ne kot on), šteri visoko letajo vedno nizko padejo in to pravilo velja več od pamti veka!

In reply to by Lzn (ni preverjeno)

649 (ni preverjeno)

Kratko, jedrnato in točno! Tudi pri nas se lahko zgodi kaj takega. "Ameriške vrednote" kot so grabežljivost, pohlep in egoizem tudi šolarji hitro osvajajo. Nenehno sovraštvo, ki ga širijo mediji, lahko zlahka puščajo posledice agresije. In na koncu nekje pride do takšnih tragedij. Takšna tragična "presenečenja", so že kar prepogosta.

In reply to by Lzn (ni preverjeno)

suboticasb (ni preverjeno)

mladi starši zamislite se, kam gre svet z vašo vzgojo

Foreign (ni preverjeno)

ego in visoka pričakovanja staršev vpliva na stres otrok in tako se odzovejo...starši mu zagrozijo : ne hodi domov s cvekom! in potem? ratatata

In reply to by suboticasb (ni preverjeno)

69 (ni preverjeno)

To so rezultati tako opevane "Demokracije". Niso vsi starši pokvarjeni materialisti in maliki kapitala! Sigurno veliko staršev postavlja svoje otroke pred "vrednote" materialnih dobrin.

In reply to by suboticasb (ni preverjeno)

Binehahhaah (ni preverjeno)

Spet na pamet pisete. Vsaj kopiraj N1, ce vam branje ne gre od rok!
Ubil je uciteljico in varnostnika!

Bučkoe (ni preverjeno)

In 8 učencev

In reply to by Binehahhaah (ni preverjeno)

ZTR_ (ni preverjeno)

Beograd v Prekmurju?

0202020 (ni preverjeno)

kaj pa je tukaj krivo, ker orožje ni v prosti prodaji kot v USA??
socipatski učenec odličnjak, ki ni preživel, da je dobil pri enem predmetu 1x šus. Toliko o piflarjih, ker sposoben odličen učenec vedno zna vsaj za pozitivno..

! (ni preverjeno)

To pa se zgodi ko stars vzgaja otroka da mora meti same petke. 14 let, same petke pa tak nor…

Koristiti Bristol (ni preverjeno)

In zaj ste edni takoj v šok spadnoli ka odličnjak tau napravo in nej tisti šteri ima dvojkice pa trojkice,a nee. Upam da van je ta zgodba malce odprla oči van finim - fensy zabačencon

In reply to by ! (ni preverjeno)

Vidjet HDD (ni preverjeno)

In za nekaj deset lejt bote slišali da tale pameten učenjak,bolani psihopat ide v politiko.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice