Slika je simbolična (foto: Bobo).
Povečana stopnja nevarnosti terorizma ima za posledico intenzivnejše policijsko delo.

Tako so v tem tednu prijeli prijavo, da so organizatorji včerajšnjega shoda v podporo Palestini, že pred shodom prejeli pisne grožnje o izvedbi terorističnega napada na shodu.

»Aktivnosti policije so takoj stekle in tako so policisti včeraj, prijeli 20-letnega državljana Slovenije, ki je grozil s terorističnimi dejanji. Osumljenemu so odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja terorizma, same aktivnosti predkazenskega postopka še potekajo, zato trenutno več informacij še ne moremo podati. Osumljeni doslej še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.«

 

Slovenec in Maročan

Nekaj pred 23. uro pa so bili obveščeni, da iz vozila na Viču prihajajo glasni zvoki. V avtomobil je naknadno prisedla še ena oseba.

»Policisti so ugotovili, da je oseba v vozilu z glasnim predvajanjem molitve vznemirila ljudi v bližnjem objektu, pri tem pa ni izrekla nobenih groženj. Okolica samega vozila je bila zavarovana, policisti pa so osebi pozvali, da izstopita iz vozila, vendar teh ukazov nista upoštevala.«

Posredovali so posebna enota in policijski pogajalec. Voznika so prijeli, drugi moški pa se je iz vozila zatekel v azilni dom, kjer so ga prijeli varnostniki.

 

»Pri pregledu oseb in vozila, nevarnih predmetov ni bilo najdenih. Z voznikom osebnega vozila, 35-letnim državljanom Slovenije je bil na kraju izveden postopek in prvi nujni preiskovalni ukrepi, ter drugi ukrepi v skladu z ZNPPol, nato pa so na kraju z osumljencem postopek zaključili.«

Osumljeni doslej še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, bil pa je enkrat obravnavan za prekršek z elementom nasilja.

Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja ščuvanja in javnega poveličevanj terorističnih dejanj.

37-letnega državljana Maroka, ki se je vozniku v vozilu priključil povsem naključno in je bil vidno pod vplivom alkohola, so zaradi kršenja javnega reda in miru pridržali do iztreznitve ter mu izdali plačilni nalog.

Komentarji (15)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Bilo je za pričakovati po vsem javnem pompu in dvigu varnostne ocene tveganja. Te stvari bi se morale delati v strogi tajnosti, ker pa se o zadevi preveč javno govori še preden se je kaj zgodilo, dobijo posamezni nadebudneži idejo za izzivanje in provokacijo ne zavedajoč se kako resno lahko vse skupaj postane.

Obsodba1 (ni preverjeno)

Palestinec Mustafa Alnajjar, ki je obdolžen posilstva 17-letnega dekleta septembra lani v Ljubljani in ki se je spomladi udeležil povolilne zabave Gibanja Svoboda, na sodbo čaka na prostosti.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Dejan s vinskoglavi (ni preverjeno)

jaz sem se na trgu svobode drl
Živel Tovariš Tito
Pa so me pretepli ko majmuna

In reply to by Obsodba1 (ni preverjeno)

mršššc (ni preverjeno)

Slovenci so umirali v desetisočih, trpeli v sužnosti in zmagali pri Sisku, da so obranili Evropo pred radikalnim islamom.
Zato, da se levičarska 5 kolona danes v podporo terorizmu Hamasa takole dere pred kipom Prešerna in cerkvijo?
Zgraža pa se nad molitvijo rožnega venca.

posledice (ni preverjeno)

Incident na Viču: moški vpil "Alah akbar" in grozil, da se bo razstrelil....pa se je začnolo....leva ideologija ka dela

In reply to by mršššc (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Ljudje so bili prijetno presenečeni, ko so videli tudi hudiče moliti na javnem mestu! Postali so resni konkurenti dobrim in poštenim kristjanom, stoječim na realnih tleh.

In reply to by mršššc (ni preverjeno)

black panter

prokleta gamad muslička

In in (ni preverjeno)

Nagnati vse od kec so prišli .

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

> Pri pregledu vozila in osebe ni bilo najdenih nevarnih predmetov. <

Terorizem ❓❓❓

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Hudo je, ko postajamo čedalje bolj podobni blesavim Kavbojem.

Prpa dela, prpa.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

67er (ni preverjeno)

to ste eni želeli, to imate, najhujše pa šele pride

. (ni preverjeno)

Seveda pride! Dokler bo naša politika, zlasti desna, vtikala svoj nos v vsako stvar, si ni kaj drugega obetati!

In reply to by 67er (ni preverjeno)

oj.oj (ni preverjeno)

. Kdo pa bole od levih novači mudžahedine ki prihajajo ?Fajonka prva po tem pa vsa ostala nesnaga

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Prihajajo in še bodo prihajali! Mimo janšistov, fajonk in drugih. Človek, zbudi se, mi o ničemer ne odločamo. Dogajanje je neizbežno!

In reply to by oj.oj (ni preverjeno)

nagicigan (ni preverjeno)

Ja ka se sekirate za musliče, pa naj se RAZSTRELIJO, naj celi azilni dom gre v luft, pa tej naši radikalci z njimi. To je samo začetek, te vidli ka bou dale ... samo jih vozite v Belo Ljubljano ....

Obsodba1 (ni preverjeno)

Palestinec Mustafa Alnajjar, ki je obdolžen posilstva 17-letnega dekleta septembra lani v Ljubljani in ki se je spomladi udeležil povolilne zabave Gibanja Svoboda, na sodbo čaka na prostosti.

Starejše novice