Kriminalisti preiskujejo požar stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja v Žamencih. Kaj so ugotovili doslej?

Poročali smo že, da je včeraj, 26. oktobra 2020, v naselju Žamenci v občini Dornava prišlo do velikega požara. Ogenj je zajel gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo.

Na Policijski upravi Maribor so zdaj razkrili, kaj so doslej z ogledom kraja dogodka dognali kriminalisti. Po njihovih besedah je do požara prišlo včeraj okoli 4. ure zjutraj v stanovanjski hiši v Žamencih, ogenj pa se je razširil po njej.

»Najverjetneje zaradi močnega vetra je ogenj preskočil še na ostrešje gospodarskega poslopa in nadstrešek, pod katerim so bila zložena drva,« so povedali na mariborski policijski upravi.

V požaru ni bil nihče poškodovan. Opisani objekti so skoraj v celoti zgoreli. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 300.000 evrov.

Kriminalisti sodelujejo s forenziki

Z ogledom kraja požara kriminalisti niso mogli ne potrditi ne izključiti tuje krivde.

Z zbiranjem obvestil in opravljanjem drugih procesnih opravil kriminalisti nadaljujejo, tudi v sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem.

Na podlagi ugotovitev bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali ustrezen dokument, poročilo oziroma kazensko ovadbo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kva (nepreverjen)

Sobotainfo popravite ta katastrofalen naslov.
Zaskrbljen državljan,
Lp Np

Karl Marx (nepreverjen)

Cakaj malo. 1. Kak sta se lejko okužila, če se njivadva drzita priporocil (maska, razkuzevanje + razdalja)? 2. Če lejko takše izjave davleta, gda sta 'pozitivniva', te sta nej betežniva od te viroze. Pa tak rizičniva. 3. Zakoj sploj kama odita iz stanovanja? Za vse se da dostava na dom zriktati. Či bi mela dobre odnose s sousidami, bi njima še uni kaj dostavili. Aja, nej, bogita se jih. V bauti pa lejko šlatata vse ka prle ze 100 drüjgih poslatnolo. Super prispevek

Starejše novice