Slika je simbolična (foto: Oskar Neuvirt).
Policisti so ugotovili, kaj je bil vzrok požara.

V mansardi stanovanjske hiše v Zgornjem Partinju je včeraj, okoli 9. ure, izbruhnil požar, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Uničena je polovica mansarde, materialna škoda znaša okoli 40.000 evrov.

Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi stropne žarnice

O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Vlom v hišo

Mariborski policisti še poročajo, da je neznani storilec včeraj, med 5.30 in 14.00, skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo v Ritoznoju in jo preiskal.

V njej je našel in si prisvojil gotovino. Materialna škoda znaša okoli 8000 evrov.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti so imeli včeraj, ob 8.57, v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim  avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Na istem mestu so imeli ob 9.23 v postopku državljana Bosne in Hercegovine, ki ima začasno bivališče urejeno v Sloveniji, ki je z osebnim avtomobilom registrskih oznak Bosne in Hercegovine nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Na istem mestu so imeli ob 11.27 v postopku dva tujca, državljana Slovaške in državljanko Srbije, ki imata bivanje urejeno v Avstriji in sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Na istem mestu so imeli ob 15.40 v postopku štiri državljane Litve, ki so z osebnim avtomobilom litvanskih registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, polnoletni sopotnici so izrekli opozorilo, dva otroka pa za prekršek še nista odgovorna, zato zoper njiju niso ukrepali.

Ob isti uri so imeli v postopku še štiri državljane Litve, ki so z osebnim avtomobilom  litvanskih registrskih oznak nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so voznika oglobili, dvema polnoletnima sopotnicama so izrekli opozorili, otrok pa za prekršek še ni odgovoren, zato zoper njega niso ukrepali.

Zaprosili za mednarodno zaščito

Policisti so včeraj, okoli 5. ure, na območju Policijske postaje Ormož prijeli devet tujcev, pet državljanov Sirije, trije državljani Irana in en državljan Iraka, ki so pred tem nedovoljeno vstopil v Slovenijo.

Med postopkom je vseh devet zaprosilo za mednarodno zaščito v državi, zato so jih policisti prepeljali v Azilni dom.

Starejše novice