Slika je simbolična.
Pomurski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, šest povoženj divjadi, eno poškodbo vozila na parkirišču in delovno nesrečo. 

V treh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v eni nesreči pa se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Nesreča se je zgodila na Slovenski ulici v Murski Soboti, kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal na prehod za kolesarje in trčil v voznika kolesa. Slednji je padel po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodoval.

Voznike policisti pozivajo, da so pri svoji vožnji posebej pozorni na ranljive udeležence v prometu, kamor sodijo tudi kolesarji. Dodatno naj bodo previdni predvsem takrat, ko vozijo preko kolesarskega pasu ali kolesarske steze. Pri prehitevanju kolesarjev pa naj upoštevajo pravilo bočne razdalje najmanj 1,5 metra. 

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje zoper delovno razmerje ali socialno varnost, poškodovanje tuje stvari, drzno tatvino in goljufijo. 

Javni red in mir je bil obakrat kršen na javnem kraju. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala. 

Delovna nesreča se je zgodila v podjetju v Odrancih. Delavka, ki se je pri delu v proizvodnji lahko telesno poškodovala, je bila z reševalnim vozilom odpeljana na nudenje zdravniške pomoči. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.

Komentarji (2)

Norved (ni preverjeno)

naj opozarjajo sebe, ko dir. pu kranj ne ve voziti ne da bi povozila pešca, sramota pa taka. upam, da jo doleti poštena kazen, v bistvu bi policisti morali dobiti 3x višjo kazen, ker bi morali 3x bolj paziti.

Gost10 (ni preverjeno)

Zaj gucati o ton sto zna pa sto nevej vozite je fejst neumno. Zgodij se lahko sakome, pazi ka se nede tebe. Po tvoje bi mogli biti policaji 3x bole kaznovane, spet neumno razmislanke, te so pa naj 3x bole placane kak so zdaj, ker se morejo z tak zabiten narodon kak si tij ukvarjate.

In reply to by Norved (ni preverjeno)

Starejše novice