Prišlo je do prometne nesreče pri domu za starejše v Murski Soboti.

V problematičnem križišču Gregorčičeve in ulice Staneta Rozmana, pri domu za starejše v Murski Soboti, je prišlo do trčenja dveh osebnih avtomobilov.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Po trčenju je en osebni avtomobil odbilo na prehod za pešce, kjer je trčil v 85-letno peško. 

Poškodovano peško so na kraju nesreče dalj časa oskrbovali reševalci, potem so jo prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer pa je poškodbam podlegla.

Mini krožišče še letos

Križišče med ulico Staneta Rozmana ter Gregorčičevo ulico sicer velja za eno izmed nevarnejših točk v mestu, kljub pogostim merjenjem hitrosti na Gregorčičevi ulici. Za številne prometne nesreče na tem odseku je krivo neupoštevanje prednosti. Mestna občina Murska Sobota je januarja napovedala, da bo v križišču še letos vzpostavila mini krožišče.

Križišče Gregorčičeve ulice in ulice Staneta Rozmana je pogosto prizorišče nesreč.

Komentarji (45)

bb11 (ni preverjeno)

Nazadnje kda je tu bijla nesreča pred 2 mejscoma pa san napijso ka je nevarno križišče san bil nesposoben se voziti pa neven ka vse nej. Tau križišče je nevarno in fertik. Kak se je cesta praute občine zaprla pa ves promet usmero skauze tau križišče oz. dosta prometa skauz tau križišče sta v roke 2 mejsof bilej 2 nesreči. Za nesreče je tau katastrofalna statistika.

Pomgrad enjajte delate 50 projektof nainauk pa kunčajte tau ka mate pau sobote razkopane, al pa že inauk zdignite plače pa te mogauče tudi delovno silo mele.

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Ni potrebno vsa dela v Soboti dati Polaniču ! Obstajajo tudi drugi gradbeniki, ki bi ta dela že zdavnaj končali po nižji ceni.

In reply to by bb11 (ni preverjeno)

bb11 (ni preverjeno)

San pravo ka morejo? Pravo san ka naj kunčajo ka si nakopajo nej pa ka je vse razkopano. Krožno na bakovskoj de gotovo 2040.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Zakaj mu odgovorni na občini daqjo ta dela, če vedo, da jih ni sposoben končani v normalnem času ? Se ti ne zdi to čudno ? Novinarji - to vprašajte našega in vašega župana ! Upate ? Rs bi videl sestavek o tem, a vem, da ga nikoli ne bom dočakal. Ali se motim ?Dokažite, da se motim !

In reply to by bb11 (ni preverjeno)

budala (ni preverjeno)

tu ma dosti država prek.. pongrad pa župan nemreta pravte vutro de tu krožni.. tu pride država ka odobri či de tu ale nej.. pa se polanič lejko na glavo postave..

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Kaj ti tu sereš ? Država odloča koliko in kje bodo krožišča v Soboti in kdo bo jih gradil ? Država odloča katere ceste v Soboti se bodo obnavljale in kdo bo obnavljal te ceste ? Država odloča kje se bodo v Soboti gradili prehodi, kipi, ploščadi in kdo bo to gradil ? Država odloča katera teniška dvorana v Soboti se bo pokrila in kdo bo to delal ? ............ Ne seri s takimi norijami ! Idi spat ali pit

In reply to by budala (ni preverjeno)

--------------… (ni preverjeno)

Za tiste ceste kere so državne ceste in nej občinske država odloča. Nej so vse ceste v Soboti občinske. Tak ka se malo zmejri in se ne delaj telko pameten. Mogoče bi tij mogo iti spat...... ali pa bi mogo henjati piti.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Lajčimen (ni preverjeno)

Daj ne seri, neje križišče nikaj nevarno. Nevarni so nesposobni udeleženci prometa. Zaj če je cesta duga pa ravna še ne pomejni ka se trbej pelate 70-80... San pravo pred dvejma mescoma isto. Zavolo nesposobnih pa zaletenih šoferov mečemo ta pejneze ka mo se na konce samo v krougaj vozili. Pa kak san pravo pred dvejma mescoma. Kolesari pa pešči nejso nikaj načišne....

In reply to by bb11 (ni preverjeno)

NisemRobot (ni preverjeno)

To križišče je nevarno, ker se iz Staneta Rozmana ulice brez kršenja predpisov ne speljati. Je nepregledno, ker stavbe zakrivajo pogled. Strinjam se da je krožišč preveč. Tu bi moralo biti ali pa semafor, ker stavb najbrž ne bodo šli podirat.

In reply to by Lajčimen (ni preverjeno)

T (ni preverjeno)

V soboti je potrebno narisati oznake na vozišču za prehod za pešce proti parku, tako kot je proti cerkvi. Pešcu mora biti jasno, kdaj stopi na cesto.

gost1 (ni preverjeno)

Gasilcof pa policajof pa več kak či bi se pol Sobote zaletelo...

Ćefurćek 1 (ni preverjeno)

Ne lapaj

In reply to by gost1 (ni preverjeno)

Gostja (ni preverjeno)

Do nesrece bi naj prislo, ker je vozilo zaustavilo pred prehodom za pesce.... bravo sobotainfo.... zmagate z vaso pismenostjo..//

občannnn (ni preverjeno)

Seveda se krožišče nemre delati ker so se pejneze morali porabiti za privat raziskavo za Jevška

Kritičar (ni preverjeno)

Zanima me kaj dela policija. Oni postavijo radar na Gregorčičevi in za njih je zadeva rešena. Vse nesreče na tem delu ceste so se zgodile zaradi neupoštevanja prednosti. Dragi moji, problema neupoštevanja prednosti ne boste rešili tak da postavite radar na glavno cesto.

Zaradi izsiljevanja prednosti je počilo januarja, počilo februarja in počilo danes. Žal je današnja nesreča vzela tudi človeško življenje in ironično je ravno v času nesreče tam bil spet postavljen radar. Če bi namesto radarja v križišču stal policist, ki bi kaznoval tiste, ki izsiljujejo prednost, bi ta gospa najverjetneje še bila živa. Nažalost pa ni, država je pa bogatejša za par tisočakov verjetno.

pekič (ni preverjeno)

Ti torej predlagaš, ka naj 24 ur tu stoji en policaj? pa mogoče še v 40 ali 50 drugih križiščaj? Mater ste eni kresnjeni!!

In reply to by Kritičar (ni preverjeno)

What (ni preverjeno)

Zakoj pa nej če bi pomagalo??? Zadosta policajof mamo. Samo če bi stal tan en policaj bi lidgej bole pazili.

In reply to by pekič (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Tij si pa rejsan čeden, zavolo butalcov de eden policaj križišče stražo. Ajoj.

In reply to by What (ni preverjeno)

Palicaj (ni preverjeno)

Zagotavljanje varnosti je njihovo delo in namen zakaj sploh obstaja policija.

Kopirano s spletne strani policije:

Poslanstvo policije je varovanje življenja, telesne integritete in premoženja ljudi, preprečevanje in obvladovanje varnostnih incidentov, zmanjševanje občutka strahu ljudi pred tem, da postanejo žrtve kaznivih ravnanj, in zagotavljanje javnovarnostnih razmer, ki ljudem omogočajo kakovostnejše življenje in delo ter splošen družbeni razvoj in blagostanje.

In reply to by pekič (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Palicaj, či je tak pa naj eden policaj stoji pred mojimi vrati ka me ger što ne oroupo. Ne bluzi brez veze.

In reply to by Palicaj (ni preverjeno)

Gost 5 (ni preverjeno)

Tale pomgrad je živa katastrofa. Vse so pobrali. Delajo 100 stvari, nič ne dokončajo, kvaliteta je porazna.

Pa tale pajac, ki je odobril, da se en pas ceste med soboto in rakičanom zapre je tudi za nekam zapret. Na eno glavnih vpadnic v mesto dajo gor semafor. Vsak dan zgubim po eno uro v koloni in opazujem kako trije delavci počasi prelagajo lopate.

benhur (ni preverjeno)

tou pa rejsan. žijva groza...me zanima če do to en keden meli - krpali 50m pasa.

In reply to by Gost 5 (ni preverjeno)

pancho vila (ni preverjeno)

Iz Lipovec se človek kasneje pripela v Soboto kak v Maribor. Najboukše pa probajte najti odcep za Petrol iz Sobote proti Rakičani. Mislin ka je Noe barko prle vkup zabil kak de to krožišče gotovo. Ironija je ka je semafor delovali tuj v nedelo.

Kageste (ni preverjeno)

Namesto, ka bi rešili problem toga problematičnoga (nepreglednoga) križišča, so rajši prednost dale čista neprolematičnom križišče pri zvejzdi, in tan napravili te Hungaroring.
Vse tak vö vide, ka se tü ide bole za nabiranje političnih točk, kak pa za resnično izboljšanje prometne varnosti.
Ka nemo omenjo, ka se je že pa mogla zgoditi nesreča z smrtnim izidom, ka se vodilni zgenejo.

Mura je večna (ni preverjeno)

Kageste, ne bluzi pri zvejzdi je bilou nujno napraviti krožišče, tou je pa nej nepregledno, či se normalno staviš nega nikšnoga problema.

Kageste (ni preverjeno)

Vüpan, ka si sarkastičen.
Statistika nesreč obeh križišč pove svoje. Glede na to, bi bilo potrebno tudi primerno ukrepati.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Če se pelaš iz centra po pravilaj neboš v to križišče nikak mogo zapelati.
Ne bluzi, idi pa probaj.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

Če že pišete napište kak se je nesreča zgodila. Ne vem tudi zakoj je bilo tam telko gasilcov. Se je kateri avto vužgo? Je pa ta lokacija neprimerna za dom za ostarele. Še dobro, ka je nej bilo do zdaj še več žrtev.

butalec (ni preverjeno)

Kak znaš, ka so babica z doma bili, nej z Partizanske?

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

Daj ne nakladaj, na lastne oči sem vido kako babice s hojicami hodijo čez to zelo prometno cesto. Mogoče po tvoje prihajajo z Marsa.

In reply to by butalec (ni preverjeno)

eden jaz jaz (ni preverjeno)

Črni vrag, malo se pozanimaj, kakšne klice dobijo gasilci, ne ve se točno, kaj bodo delali, koliko jih bo potrebno pri reševanju, njihovo delo ni samo gašenje. Bi morala priti samo dva in bi bilo potrebno reševanje iz vozila, rezanje pločevine....? Kdo počisti pri prometni nesreči, kdo pomaga? Jaz jih ne vidim tako dosti, pozabljaš, da gredo prostovoljno, niti za hvala ne. Verjetno jih še nisi potreboval in upam, da jih ne boš nikoli, če pa le, boš pa vesel, da jih pride čim več.

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Tkt (ni preverjeno)

Problem je v voznikaj. Nišče se ne pela po pravilaj, samo se vsi nekaj na rit kelijo pa preseravajo. Nišče več ne upošteva znakov pa nikaj. Pa ka rejsan se van tak midij, van je vseeno za vse ali kama mate silo? Cone 30 tak nišče ne upošteva tak kak vse drujge omejitve nej. Žalostno...

kaplčan (ni preverjeno)

joz pa bom krotek ,, trebalo je ka je križišče terjalo človeško življenje,,,, zdaj de moguče toti župon, ki je najbole, kak ven zaviro izgradnjo krožišča , končno omečo in pred volitvame nareda ---

jj (ni preverjeno)

Takše stvarij kak so krožni pa vse ostalo na cesti se dela ponoči ali ob vikendih.To je samo možno v sloveniji.Da je največja sezona te barvajo črte.

Julka (ni preverjeno)

Evo g.zupan pa jo mate,prvo smrtno zrtev,vam vest se vedno spi , medtem ko betonirate in obnavljate spomenike,obcani vam pa umirajo zaradi vase ignorance..bodite humani in enkrat spreglejte kaj ja v mestu res potrebno,nehajte graditi spomenike vasemu egu in se posvetite mestu v katerem vas je ljudstvo izvolilo,za bozjo voljo uredite ze enkrat to krizisce,kar se pa tice kulture voznikov je vsaka beseda zgubljena se preden izrecena..

Tujčić (ni preverjeno)

Župan, na eni strani zaprete cesto, na drugi strani, kjer se zaradi zaprtja poveča promet, pa ne spremenite prometnega režima. Nasmeh nam je izginil z ust. To žrtev si lahko pripišete sebi.

werwerw (ni preverjeno)

Jevšek ma pejneze, ka si dela lastne spomenijke san sebi v obliki betonskih ploščadi, EXPO-jof, pokrijvanjon teniški igrišč svojin kolegon.... Nema pa pejnez za nujno potrejbna krožišča pa kolesarske steze, šteri sploj nega (Markišavci - Merkur, Sobota - Noršinci) ali so pa v obupnon stanji, kak npr. mijmo Mačkove baute na Lendavskoj....

bbraleccc_ (ni preverjeno)

Policija na raje kot, da navadne ljudi kasira preveri plačevanje zasebnih raziskav iz javnih sredstev občine Murska Sobota. Si upate policaji. Da vas vidim, kje je zdaj Ivačič? Se bo kaj zgeno, ko je javno objavljeno, da se privat raziskave plaujejo iz javnih sredstev. Kje je zdaj tožilstvo?

goost (ni preverjeno)

KDA DE MEU KERI NOVINAR PET MINUT ČASA NAJ PREVERI KAK JE POLANIČ V PREHODI S SOCIALIZMA DO TOGA BOGASTVA PRIŠEL -TOU BI ŠČE NEANDERTALCI BILOU SUMLIJVO...

goost (ni preverjeno)

Ka se nede novinar mantrau van razložin pred stečajon pomurja kda so delavci delali sobote pa nedele pa nej plače doubili je g. Polanič od srmakov delavcov za edno pijvo certifikate spokipuval tak ka si je teren fajn pripravo -BRAVO MAJSTORE-tou je Slovrnija

In reply to by goost (ni preverjeno)

Čarni vrag (ni preverjeno)

To kar ti pišeš ne drži. Delavci Pomurja so 18.1. 1991 normalno dobili plačo. Nato pa je bil 1.2.1991 objavljen stečaj podjetja. Ta stečaj je bil nezakonit in ena sama velka lopovščina. Ni bilo niti zbora delavcev, niti poskusa prisilne poravnave.

In reply to by goost (ni preverjeno)

goost (ni preverjeno)

Gda je pa te Polanič prišel do pomurja či si nej delal tan pijtaj tiste ka so delali

In reply to by Čarni vrag (ni preverjeno)

Hmmm (ni preverjeno)

Nešče je mogo prlej mrejti kak de krožišče. To je vedno ista pesem!!!

Hančik (ni preverjeno)

Ne mešajte hrušk in jabolk. Gradnici gradijo to kaj jim naroči naročnik in v dogovorjeni dinamiki, ki je ponavadi povezana s sredstvi , ki jih ima na voljo naročnik. Torej krožišče lahko naroči Občina ali Država, gradbeno podjetje pa ga lahko samo izvede.

prekmurec MB (ni preverjeno)

Naj počiva ženska v miru nič kriva . Izsilila prednost , nihče pa ni opisal če je avto stal pred prehodom za pešce in čakal da peška odide , drugi avto pa se z vso silo nabije z desnim prednjim blatnikom v zadnji desni blatnik avta ki je zaprl smer vožnje hitri voznici . Novinarji ste policiste vprašali koliko so izračunali hitrost HITRE voznice - kaj pa zdaj - objavite s koliko km na uro se je nabila v avto da ga je vrglo v avto . Hvala.

Starejše novice