Slika je simbolična (foto: Bobo).
O voznikih, ki so žrtve prevar na naših cestah, je poročala romunska televizija PrimaTV. Povedali so tudi, kdo naj bi bil slovenski poslovnež, ki stoji za to prevaro.

Dnevnik danes poroča o novici, ki jo je sporočila romunska televizija PrimaTV. Gre za prevaro, ta pa poteka tako: voznikom ob okvari avtomobila na avtocesti najprej obljubijo hitra in poceni popravila, do 150 evrov. 

A potem avtomobile zasežejo in voznike prisilijo, da plačajo višji račun, če želijo vozilo dobiti nazaj. Tako so nekateri Romuni svoja vozila enostavno pustili v Sloveniji, saj so bili stroški previsoki, poroča romunska televizija.

Eden izmed njih je Stefan, ki za romunsko televizijo opiše svojo odisejado po Sloveniji. Stefanu se je na armaturni plošči pojavila opozorilna lučka zaradi okvare. Ustavil je na odstavnem pasu, kmalu zatem pa je pripeljala avtovleka, čeprav je sploh ni poklical.

Za menjavo varovalke so nekemu romunskemu državljanu računali skoraj 900 evrov, poroča romunska televizija (foto: Bobo).

Avto je pustil v Sloveniji

In če so stroške najprej ocenili na okoli sto evrov, za kar je Stefan podpisal zahtevano dokumentacijo, pa so ob popravilu stroški začeli naraščati. Tako je bilo na računu kar osem tisoč evrov.

Nato zahtevali ’le’ 2800 evrov, a jih ni plačal.  Kar štiri dni je čakal na svoje vozilo, nato pa vzel registrske tablice, avto pustil in se vrnil v Italijo.

Nato so predstavili še eno zgodbo: Aleksander se je ustavil se je na bencinskem servisu v Sloveniji, ker se je motor njegovega avtomobila pregreval. Poklical je vlečno službo.

Noč preživel na parkirišču

Povedali so mu, da je težava v ventilatorju za hlajenje motorja in da ga bo popravilo stalo med sto in 150 evrov. No, ko so ugotovili, da je z ventilatorjem vse v redu, a so ugotovili, da je težava varovalka in jo zamenjali. 

Kot pravi Aleksandre, tam komplet varovalk stane kakšen evro, v Sloveniji pa so mu zaračunali kar 884 evrov.

Povedal je, da so mu serviserji zaklenili njegov avto in mu vzeli ključe, on pa je s svojo ženo noč preživel na parkirišču bencinske črpalke v zapuščenem avtu, naslednji dan pa  je račun vendarle plačal.

O podobnem poročajo tudi drugi tuji vozniki

Podobno zgodbo pove še en voznik. Sicer naj bi se to dogajalo tudi drugim voznikom: iz Nemčije, Poljske, Madžarske, še poročajo na romunski televiziji in dodajo, da so o tem obveščeni pristojni organi v Sloveniji, pa tudi veleposlaništva omenjenih držav so o tem dogajanju obvestila slovenske organe.

Tuji vozniki poročajo, da so žrtev prevar na slovenskih avtocestah (foto: Bobo).

Obtožujejo slovenskega podjetnika

Romunski medij tudi poroča, kdo naj bi stal za temi prevarami: to naj bi bil slovenski poslovnež. Dnevnik razkriva, da naj bi šlo za Sama Feštajna, katerega so sicer konec aprila obiskali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada. 

Osumljen je kaznivega dejanja dajanja podkupnine, denar pa naj bi izročil prav tako osumljenemu Roku Snežiču, še piše Dnevnik. Za kakšne posle sta se v resnici dogovarjala, kriminalisti še preiskujejo.

Romunska televizija še poroča, da naj bi Feštajnova soproga delala na blagajni, plačila pa so možna le v gotovini, nikoli s kartico. S podpisom delovnega naloga stranke pa prisilijo, da plačajo vnaprej, sicer jim vozilo enostavno zasežejo.

Čeprav podpišejo račun za popravilo, je ta kasneje toliko večji, da se vozniki pokvarjenih avtomobilov raje vrnejo v domovino brez avtomobila (foto: Bobo).

Dnevnik še poroča, da so jim z romunskega veleposlaništva potrdili, da prejemajo pritožbe romunskih voznikov zaradi slovenskih podjetij za avtovleko. Iz podjetja Žonta, ki ga je romunska televizija obtožila oškodovanja voznikov, so jim odgovorili, da teh storitev niso opravljali. Z podjetjem je Dars sicer že lani poleti prekinil pogodbo za odvoz okvarjenih vozil s slovenskih avtocest, torej tega sploh ne bi smel opravljati. 

Komentarji (10)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ONLY IN SLOVENISTAN ❗❗❗❗❗

Tanja flaškon (ni preverjeno)

jaz mislim da ima prste vmes Janez Janša
če je to res
se mu naj za kazen kurec stanjša

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

., (ni preverjeno)

Dokeč ne naletijo tej prevaranti na rejdnoga se jin smeji. De prišo den ka do obžalovali lopovščino.

čarni vrag (ni preverjeno)

V Bantustanu Slovenija se kriminalci prosto vozijo okoli in ropajo tuje voznike. Je pa zato Golob ukinil AC policijo.

Evo (ni preverjeno)

Balkanci in njihove rabote

Kavran (ni preverjeno)

Pa takšne guljufije se dogajajo na vsakšon drüjgon servisi. Ka je pa najbole sramotno ka se tau dogaja na pooblaščenon servisi. Marsikaj ne zamenjajo pa te oberejo kak psa. Naprimer olje avtomatskoga menjalnika, vložka oljnoga filtra, adaptacija aut. menjalnika itd. itd. Polovico nej zamejanih stvari ti zaračunajo jih pa ne zamenjajo. Te pa ka vse crkavle, pa more.

Tanja flaškon (ni preverjeno)

meni so zadnjič na servisu zamenjali auspuh lager
pa mi avto še vedno liže desno gumo bolj kot levo

In reply to by Kavran (ni preverjeno)

4 (ni preverjeno)

Te ne bodo kaznivih in ne bodo preiskovali, ker morajo policaji drugo preiskovati! Barabe bodo poštene ljudi preiskovali in pošiljali inšpekcije, ker se v to mafijo nenupajo drezati.

Dukalikis (ni preverjeno)

Poznani prevarant sodeluje z policijo od nekdaj ,avto pri njemu na odpad prijavis da je ukraden in nic

Dukalikis (ni preverjeno)

Poznani prevarant sodeluje z policijo od nekdaj ,avto pri njemu na odpad prijavis da je ukraden in nic

Starejše novice