Slika je simbolična.
Nekaj pred deseto uro dopoldne je vlak povozil moškega.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je v Šentjurju prišlo do hude nesreče na železniški progi. Ob 9.53 so bili obveščeni, da je vlak povozil ljudi. 

Celjski policisti so bili okoli devetih dopoldne obveščeni, da je v Šentjurju, v bližini železniške postaje, vlak povozil neznanega moškega.

»Strojevodja potniškega vlaka, ki je vozil v smeri proti Celju, je poskušal trčenje preprečiti z zmanjševanjem hitrosti in zvočnimi signali, vendar mu ni uspelo. Moški, čigar identiteto še ugotavljamo, je na kraju nesreče umrl.«

O okoliščinah dogodka policisti še zbirajo obvestila.

Nihče od približno petdesetih potnikov, ki so bili v času trčenja na vlaku, ni bil poškodovan. Zanje je bil urejen nadomestni prevoz, so še sporočili policisti. 

Po informacijah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je vlak povozil osebo, ki je hodila po železniških tirih.

Gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur so zavarovali kraj nesreče, pregledali vlak, nudili pomoč policistom, delavcem Slovenskih železnic in potnikom pri prestopu na drugi vlak. 

Komentarji (1)

567 (ni preverjeno)

1000 razlogov je kaj blo vsak dan se vozim in poznam vse proge tak žal se tako tud konca. Zal vlak se ne more ustaviti. Bodite pazljivi da ne bo Nikol vc takih nesrec

Starejše novice