Slika je simbolična.
Policisti poročajo o nesreči, ki se je zgodila pri Domžalah.

Nekaj po 17. uri se je na Kidričevi ulici na Dobu pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna kolesarka. 

Po do sedaj zbranih obvestilih policistov Policijske uprave Ljubljana je v kolesarko, ki je vozila od Doba proti Krtini zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčil 56-letni voznik kombiniranega vozila, ki je pripeljal za njo v isti smeri. 

Kolesarka, ki med vožnjo ni imela varnostne čelade, je zadobila tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. 

Vozil pod vplivom alkohola

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pokazal 0.08 miligramov na liter alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled. 

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolesar 1 (nepreverjen)

Zastojn kolesari gučimo od toga , ka smo ogroženi, itak nas ne upoštevajo. Nega dneva , ka nebi v novinaj prečitali, od kolesarske nesreče. Pravzapraf je tou sploj nej nesreča, tou je umor, umor zaradi objestnmosti. Je pa zanimivo, sigdar pišejo od čelade, čelade so nej obvezne so samo priporočene, za starejše. Gda pa zadeve pridejo na sodišče te pa grata te policijski zapisnik ge se omenja čelada fejst pomemben, zaradi toga nejnošenja čelade, se zavarovalnice oteplejo odškodnin. Či pa je na biciklini oprema, luč, odsevna tejla, tou je pa nikaj nej važno.

Mjkox (nepreverjen)

Tudi vozniki zastonj gucijo kak se kolesare vozijo po ceste... kda ste na ceste mislite ka je cela cesta vasa...kelkokrat nemres mijmo priti, pa ma celo kolono avtojov za seuf oa ne jebete nikoga pa nika kole sebej... to de ide zaj na splosno, nej tej doticni primer ka tu je tak vsen jasno ka je v ozadje (alko)

In reply to by kolesar 1 (nepreverjen)

kolesar 1 (nepreverjen)

Kolesari se vozijo po cestaj, cestan primerno, dejstvo je edno, bole se kolesar umika, bole se z avtojami sili v njega. Bankine so neutrjene, na krožiščaj sploj ne gledate , ge se vozite. Seveda tudik kolesari so nej brez grejov, samo pitajte se zakoj po drujgij EU državaj nega telko kolesarskij nesreč. Moje mišlenje, zatou ka je dosta več kolesarov na cestaj, dosta šoferov ja samij kolesarov in zatou spoštuvlejo kolesare. Prinas so kolesarske prazne, zakoj, zatou ka smo Prekmurci manjaki, malo što se vozi z biciklinom cv službo, malošto gleda malo bole na okolje, pa posledično dela zua svoje zdravje. Najleži je iti v avto, se pelati, ovin maloštevilnin kolesarom pa psuvati fse po spiski.

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Mjkox (nepreverjen)

Za kolesarske se strinjan, ka so prazne, kelkokrat vides ka je kolesarska pa se marsistere kolesar polek po glavne ceste pela... ja kak si ti napisal, ka so kolesare nej brez greja, se ge tudi strinjan ka vozniki avtojov nesmo... ampak meni je logicno ka ci nikak hitrejse pride za menej ka se njeme maknen, pa naj ide naprej.. pa ci se pelan z avtojon, traktoron ali pa z biciklinon kar zadnje case bole poredko

In reply to by kolesar 1 (nepreverjen)

black panter

če si nesposoben varno prehiteti kolesarja,te se na spravlaj na cesto,kak pa te prehitevaš traktore, tovornjake šteri zavzemejo polovico ceste

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Daj kolesar1 ne preseravaj se, v večini primerov kolesarji nosite sokrivdo ali glavno krivdo za nesrečo. Pišeš kot da bi bili sveti, vozniki pa se za nalašč zaletavajo v vas. Niti približno ni tako. Ogromno vas ne spoštuje niti osnovnih prometnih predpisov, vsepovsod mislite da imate prednost, ne pogledate ne levo ne desno. Luči in razna druga sredstva, da se vas lahko pravočasno opazi, so vam tuja. Večkrat srečam v polni temi kolesarja brez luči in odsevnikov, kaj šele da bi si oblekel odsevni jopič. tudi če ima luči je to navadno neka lidl/hofer varianta kjer je baterija svoje že zdavnaj oddelala in se mogoče tista luč samo še malo mežika. Če pa pride do nesreče pa takoj skočite v zrak, ubogega kolesarja so spet povozili. Pa kolesar ni bil nič kriv. Pamet v roke, vsi smo v prvi vrsti odgovorni za sebe in moramo ravnati samozaščitniško. Odgovorni smo pa tudi za druge, torej brez telefoniranja, ..., pa ali si kolesar ali pešeč ali pa voziš avto. Enako velja za zaščitna sredstva, če je samo priporočeno potem to ne pomeni, da nam čelada ne bo rešila življenja.

In reply to by kolesar 1 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kje pa je uporabnik Truplo, kolesar, če se ne motim??? Že dolgo nisem zasledil, da bi kaj napisal...

Pod drugim imenom (nepreverjen)

Uporabnik Truplo piše tu in tam pod drugim imenom. Izogiba se predvsem političnim temam, nekaj se najde pri tej epidemiji, še največ pa o prometu, kolesarjenju. Trupla več ni, prijaviti se pod tem nickom več ne more, ker... Pa pustimo!
Torej: Avtomobilisti imate več ali manj popolnoma napačno predstavo o kolesarjih. Ne mešati takih nedeljskih, takih, kateri se vozijo samo po mestu, takih, kateri se peljejo samo po nakupih nekaj stometrov od doma ali v gostilno. Kot bi mi sedaj avtomobiliste obsojali, da se vsak vozi pijan oz. ne upošteva praktično nobenih pravil. Umirimo konje!
Kolesarji rekreativci kot prvo nosimo mislim da vsaj v 99% čelado! Meni je v Črni gori verjetno rešila življenje. Toliko za druge, kateri mislijo, da se jim nič ne more zgoditi. Mi, kateri kolesarimo malce bolj resno, imamo že take luči na kolesu, da to ni ravno Hofer varianta. Vsak pameten kolesar ima kolo glede ustreznosti urejeno, torej dobre zavore (sem že videl, da nekateri z navadnimi bremzajo tudi po železu... saj še primlje?), dobra veriga, po možnosti odsevniki. Oblačila so lahko tudi temna, to je sedaj moda, ampak taka nova oblačila imajo odsevnike malodane po celi površini.
Kar se tiče pravil: velika večina kolesarjev, kateri se ne vozijo samo za hec upošteva prometne predpise. Skoraj v celoti, drži pa, da se vozimo tudi po cesti, ker je v bližini več kakor neprimerna kolesarska steza. "Strokovnjaki", kateri te steze projektirajo, ali pa taki, kateri pišejo predpise enostavno ne vejo, da se po taki stezi, polno kamenja in blata, eno cestno kolo ne more peljati (zadnji primer so te steze med Bistrico, Melinci, Ižakovci...). Lahko ti celo izpusti plašč ob predrtju tako hitro tlak, da te zanese in padeš. Seveda bo policaj, ker je nekdo pač sprejel tak predpis, napisal kazen kolesarju, pa čeprav ta ni v bistvu nič kriv. No ja, naj bi sedel doma in potem pač ne bi padel.
Da bi se vozil tik ob desnem robu cestišča? Saj je to samomor in vsaj jaz tega nikoli ne delam. Pustim si vsaj pol metra plus širina balance, kajti v primeru, da me avto začne porivati proti robu, imam še dovolj mesta, da se počasi kar izognem objestnemu vozniku. Če bi ta vedel, da je obvezno prehitevanje kolesarja na razdalji 1,5 m, se take reči ne bi dogajale. V nekem naselju, kjer imajo po možnosti 10 cm visoke robnike, pa še granitne, da lepše izgleda se je voziti ob robu že dvojni samomor... O tem avtomobilisti, kateri na vsepovprek obsojate nas kolesarje, niti ne pomislite. Glede robnikov rešitev tudi obstaja, a kaj, ko se nekje pač delajo neumne, ali pa nič ne vejo. Primer robnikov od Sv. Jurija na Goričkem proti Slavečem: robniki so poševni in v primeru nuje kolesar brez neke nevarnosti zapelje tudi na pločnik, da se izogne neki nevarnosti.
Vsa ostala nakladanja s strani avtomobilistov, kako se vozimo levo in desno, pa skozi rdečo, pa dva do štirje vštric tudi držijo, ampak taki kolesarsji so redki. Četudi imel prav na kolesu meni nič ne pomaga, če me nekdo zbije.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Starejše novice