Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so na številki policije 113 za komunikacijo v sili, v času od 5. ure 1. marca 2024, do 5. ure 2. marca 2024, prejeli 270 klicev, med katerimi je bilo 93 interventnih dogodkov. Od tega:  

  • 20 s področja kriminalitete, največ je bilo tatvin, goljufij in poškodovanj tuje stvari,
  • pet prometnih nesreč. V eni prometni nesreči je bila ena oseba hudo telesno poškodovana, v treh prometnih nesrečah so bile tri osebe lahko telesno poškodovane,
  • šest kršitev javnega reda in miru. Od tega eno kršitev na javnem kraju in pet kršitev v zasebnih prostorih.

Prometna nesreča s hudo telesno poškodbo

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so včeraj, okoli 9.50 ure, obravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo na območju občine Slovenska Bistrica. 

V prometni nesreči sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila. Ob trčenju se je kolesar hudo telesno poškodoval

Na kraj so bili napoteni reševalci, ki so kolesarja odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in kolesarju izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj, okoli 6. ure, na območju občine Središče ob Dravi, kontrolirali dva državljana Afganistana, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom.

Policisti Policijske postaje Ormož so danes na območju občine Središče ob Dravi, kontrolirali štiri državljane Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

Med igro življenje izgubil otrok

V četrtek popoldne so bili mariborski policisti obveščeni o tragičnem dogodku v okolici Pesnice pri Mariboru, v katerem je življenje izgubil otrok

Na kraj so bili napoteni reševalci, ki mu žal niso mogli več pomagati. Po prvih ugotovitvah je umrl, ko je med igro nanj padel težji predmet. Trenutno nadaljujejo s preiskavo okoliščin, ki so privedle do dogodka.

Starejše novice