Slika je simbolična.
Na območju Mangarta je potekala iskalna akcija pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije.

Ugotovljeno je bilo, da se je pogrešani avstrijski državljan v ponedeljek, 20. maja, okoli desete ure dopoldne z osebnim avtomobilom peljal po državni turistični cesti Strmec – Mangartsko sedlo na območje Mangarta.

Njegovo vozilo je bilo včeraj, 21. maja ob deseti uri, najdeno pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom. Ob 12. uri je na območju Mangarta stekla iskalna akcija pod vodstvom policijske postaje Bovec, pri iskanju pogrešanega pa so se bovškim policistom in pripadniku gorske policijske enote policijske uprave Nova Gorica na izjemno zahtevnem terenu in v neugodnih vremenskih razmerah pridružili tudi gorski reševalci iz Bovca. 

Prav tako je bil aktiviran helikopter Letalske policijske enote.

Najden mrtev

Ob 13.30 je bil na snežišču v vpadnici pod vstopom v slovensko planinsko smer na nadmorski višini okoli 2.150 metrov nadmorske višine  najden moški, ki ni kazal znakov življenja. Na njegovem telesu so bile vidne večje telesne poškodbe. Slednjega je iz helikopterja Letalske policijske enote opazila posadka, prav tako je bil v istem času lociran tudi s strani gorskih reševalcev Bovec.

Po dosedanjih ugotovitvah je do nesreče prišlo predvidoma med hojo zaradi zdrsa. Snežišče na omenjenem območju je na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo in na tem mestu v strmem nagibu pobočja. V nadaljnjem postopku identifikacije je bila ugotovljena in potrjena njegova identiteta. Izkazalo se je, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije.

Policisti so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Starejše novice