Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Včeraj, okrog 12. ure, je na Policijsko postajo Maribor I prišla 34-letna oseba ter povedala, da je po telefonu prejela klic neznanega moškega, s katerim sta se pogovarjala o kriptovalutah. 

Pogovor se je nato nadaljeval preko spleta, kjer je neznani storilec s podatki oškodovane osebe ustvaril račun, preko katerega se je povezal z bančnimi podatki oškodovane osebe ter na tako goljufiv način z računa odtujil okoli 25.000 evrov denarja. 

Policisti v tej zvezi zbirajo obvestila.

Kako se zavarovati pred tovrstnimi prevarami?

Policisti opozarjamo, da se občani ne oglašajo na neznane telefonske klice iz tujine. Gre lahko tudi za ponarejene slovenske telefonske številke - če prejmejo klic s ponudbami o zaslužku s kriptovalutami, naj nemudoma prekinejo povezavo.

Prav tako naj na računalnik ali telefon ne nameščajo programov za oddaljen dostop, nikomur ne dovolijo upravljanja z računalnikom ali telefonom, nikomur ne dovolijo dostopa do spletne banke.

»Ob morebitnem oškodovanju svetujemo, da zberejo vso razpoložljivo dokumentacijo (elektronsko pošto, podatke o transakcijah, morebitne mobilne številke, naslove elektronske pošte, IP številke) in se za prijavo čim prej obrnejo na najbližjo policijsko enoto ter na svojo banko,« svetujejo policisti. 

Komentarji (7)

. (ni preverjeno)

Je tudi na bob-u? Prekoraćila porabo?

., (ni preverjeno)

Glupa oseba do amena, milijon krat je bilou napijsano ka se podatki o računih ne davlejo oseban preko telefona.

. (ni preverjeno)

Ne veš kakšne metode imajo, veliko jih napizdijo.

In reply to by ., (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Naivnost in pohlep nimata meja 😝

telebajske (ni preverjeno)

Glavno da kripto raste. debili

Eloel (ni preverjeno)

blondinka?

- (ni preverjeno)

blondinka?
ti je mama

In reply to by Eloel (ni preverjeno)

Starejše novice