*Fotografija je simbolična
Pomurski policisti opozarjajo na nepridiprave, ki tatvine izvršujejo na vse bolj pretkane načine.

Policisti lendavske policijske postaje so včeraj na terenu prišli do podatka, da se je na območju Dolnjega Lakoša neznana oseba predstavljala kot predstavnik Rdečega križa.

Ne gre za aktivnosti Rdečega križa

Po predhodnem telefonskem klicu je neznan moški prišel k starejši osebi z namenom, da bi opravil meritev telesne temperature in pregled zaradi virusa covid-19. Ko je starejša oseba želela poklicati policijo, je neznan moški takoj odšel do svojega vozila in se odpeljal.

Kot pojasnjujejo v Policijski upravi Murska Sobota, Rdeči križ navedenih aktivnosti ne izvaja, zato policisti ob takih primerih pozivajo občane k previdnosti in svetujejo, da v hiše in stanovanja ne spuščajo ljudi, ki jih ne poznajo ter ne nasedajo lažnim obljubam.

Storilci prefinjeni in pretkani

"Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril," poudarjajo pomurski policisti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice