Fotografija je simbolična
Na Ormoškem je moški osumljen suma storitve hude telesne poškodbe, katere posledica je bila smrt.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je v nedeljo, 26. junija, ob 20.33, 63-letni moški iz okolice Ormoža sporočil policiji, da ga 33- in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu. 

Na kraj so prišli ormoški policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem so izdali plačilne naloge. 

Le nekaj dni kasneje, 29. junija, ob 16.59, uri je strokovna delavka socialnega zavoda policiste obvestila, da 56-letnega  moškega, ki je bil udeležen v prej omenjeni kršitvi, že  nekaj dni naj ne bi videli. Na kraj so bili ponovno poslani policisti iz Ormoža in ob pomoči tehničnega posega gasilcev vstopili v sicer zaklenjeno stanovanje. 

V stanovanju so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zaradi česar so bili na kraj poslani reševalci iz Ormoža. Moškemu je bila nudena nujna medicinska pomoč, a je na kraju umrl.  

Ker  pri mrliškem pregledu trupla niso bili ugotovljeni znaki sumljivih  okoliščin  smrti, in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, je bila odrejena sanitarna obdukcija. Glede na ugotovitve le-te, je bila v nadaljevanju izvedena sodna obdukcija, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti.

Pretep, ki je vodil v smrt

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in pri ogledu kraja sumljive smrti je bilo ugotovljeno, da je 56-letnega moškega, 26.  junija 2022 zvečer, s topim predmetom udaril 63-letni sosed, ki je istega dne tudi poklical intervencijo  policije.  

Ko je slišal za njun prepir se je v pretep vmešal njun 33-letni sosed in je osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Za tem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje in ga od takrat več ni videl.

Osumljenemu 63-letnemu  moškemu je bila 1. julija 2022 ob 16.55 uri, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne  poškodbe s smrtjo odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.  3. julija 2022  ob  14.30 uri je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurni  preiskovalni sodnici na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno  pridržanje. 5. julija 2022 ga je zaslišala, ker pa pripora ni odredila, bo o tem odločal senat na Ptuju. 

Za to kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do petih let, če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Policija, ki jo je poklical ga ni zaščitila, ker se je branil sam, ga bodo pa zaprli.

carni vrag , (nepreverjen)

In gasilci so odklopil akomolatur

Kikoj (nepreverjen)

ja, samo čudno malo da je umrl ko so že prišli reševalci..

,,,,,,, (nepreverjen)

To se lahko dogodi še kakemu pametnemu

In reply to by Kikoj (nepreverjen)

Leteći Aladar (nepreverjen)

Štajerska dežela alkohola - nasilja. Žal je to resnica.

carni vrag , (nepreverjen)

A je tebi bik v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni murgeljski

In reply to by Leteći Aladar (nepreverjen)

Starejše novice