Neznani storilci so minuli konec tedna na območju Umaga vlomili v dve počitniški hiši in ukradli dva avtomobila.

Slovenske lastnike so s tem oškodovali za več deset tisoč evrov, je sporočila hrvaška policija. Možje v modrem iščejo tudi tatove, ki so noč pred tem slovenskima državljanoma ukradli štiri kolesa.

Slovencem ukradli dva avtomobila

Storilec je v noči na nedeljo v ulici Put maslina v Bašaniji pri Umagi skozi balkonska vrata vdrl v počitniško hišo ter iz nje odnesel denarnice, ure in mobitel, piše STA. Ukradel je tudi avtomobilske ključe ter z njimi odklenil in odpeljal bel volkswagen znamke tiguan s slovensko registracijo.

60-letni državljan je bil s tem oškodovan za več sto tisoč kun (več deset tisoč evrov), je objavila policijska uprava hrvaške Istre.

Nedaleč stran, v Siparski Ulici v Zambratiji v Umagu je storilec isto noč prav tako ukradel denar in avtomobilski ključ, s katerim je odklenil in odpeljal temno siv volkswagen znamke touran s slovensko registracijo. Tudi ta lastnik je bil oškodovan za več deset tisoč kun.

Neznanec ukradel še štiri kolesa

Že v noči na petek je v ulici Put maslina v Bašaniji neznanec vlomil v počitniško hišo in ukradel štiri kolesa, od tega tri električna. Odtujil je tudi nahrbtnik, v katerem so bili dokumenti in oprema za plažo, še poroča STA. Slovenska državljana sta bila s tem oškodovana za več deset tisoč kun.

Komentarji (5)

Putin (ni preverjeno)

Normalno, kjer je turizem so tudi lopovi.

stric vili (ni preverjeno)

Kaj pa rinete tja??? Pa še z avtomobili.

Melancana (ni preverjeno)

Kaj naj se peljejo z bicikli? Lopovi so povsod, tudi če nikamor ne rineš, lahko nabašeš na njih (žal).

In reply to by stric vili (ni preverjeno)

Kradli so tudi… (ni preverjeno)

Kdaj bo slovenska drzava vrnila premozenje, pravice in dala odskodnine Hrvatom, ki so bili izgnani ali pa okradeni.

Slovenci so tujci (ni preverjeno)

ker zivijo na ukradeni zemlji in v umetno stvorjeni drzavi - nekoc bila Kraljevina Jugoslavija ... Avstroogrska ... Italija ...

Starejše novice