Policisti avtocestne policije so pomagali nosečnici, da je čim hitreje prišla do porodnišnice.

Policist in policistka Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana pri nekoliko drugačnem dogodku. 

Do patrulje je pripeljal voznik osebnega vozila in povedal, da partnerica v njegovem vozilu že rojeva in morata nujno do porodnišnice v Postojno. 

Kot je na Facebooku sporočila Slovenska policija, je bila v tistem času avtocesta v smeri Postojne močno obremenjena z vozili na obeh prometnih pasovih, promet je potekal zgoščeno, strnjeno in počasi. 

Vozniku sta policista zagotovila koridor

»Policist in policistka sta v komunikaciji z občanom izvedela, da se je porod že začel, in ocenila, da je pomoč nujno potrebna,« so zapisali. 

Z uporabo zvočnih in svetlobnih znakov sta zapeljala v smeri Postojne in partnerju rojevajoče partnerice, ki je sledil vozilu Policije, omogočila, da je bila partnerica varno in hitro prepeljana v postojnsko porodnišnico ter predana v ustrezno medicinsko oskrbo.

Policisti dojenčka Nika obiskali v porodnišnici

Nekaj dni kasneje so policistu dojenčka in mamico obiskali v porodnišnici. Za mamo so prinesli šopek rož, za malega Nika, ki se mu je mudilo na svet, pa policijskega medvedka. 

»Kot so dejali zdravniki, je bilo policijsko spremstvo nujno, saj se je porod že dejansko začel, ko sta s partnerjem obtičala v prometni gneči. S policijskim spremstvom sta se lahko varno in pravočasno prebila skozi gnečo, kar sicer ne bi bilo mogoče.

Mamica in mali Nik se dobro počutita, mi pa smo veseli, da smo jima lahko v tistih prelomnih trenutkih pomagali,« so še sporočili. 

Komentarji (1)

Dr.. (ni preverjeno)

Zakaj se je pa ta levi uštulil?

Starejše novice