Slika je simbolična.
Mariborski kriminalisti preiskujejo poskus umora.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili prejšnjo nedeljo, 16. januarja 2022, ob 23.37 obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan.

Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

O dejanju sta bili obveščeni dežurna državna tožilka iz okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurna preiskovalna sodnica iz okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti in ugotovili, da je oškodovanca, ob 22.30 v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel.

Uspelo mu je pobegniti

Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. 

Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti Policijske uprave Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

K poskusu umora napeljevala 20-letna soproga

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja.

K temu ga je naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Osumljenec je bil 19. januarja 2022 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. 

Dan pred tem, 18. januarja, so kriminalisti Policijske uprave Maribor, ob sodelovanju s policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njo odredil hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let

Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. 

Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam.

Komentarji (4)

Vojna mad spolima (ni preverjeno)

Marsikateri so odrezali glavo ubili vrgli u smeti gnoj nesnago

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tvojo prizadeto glavo bi tudi trbelo odrezati pa v smeti vrčti.

In reply to by Vojna mad spolima (ni preverjeno)

plott (ni preverjeno)

Samo cigoji so ozenjeni kda so stari 20 let…

magyar bacsi (ni preverjeno)

Štajerska ikebana

Starejše novice