Policija v hrvaškem Osijeku je prijela 52-letnika, ki je vinjen povzročil nesrečo, pobegnil s kraja in prevozil rdečo luč.

Zaradi povzročitve prometne nesreče, pobega s kraja dogodka in neupoštevanja rdeče luči na semaforju bo moral plačati 76.000 kun (10.270 evrov) kazni, za dve leti mu bodo prepovedali upravljati vozila B kategorije, dobil je tudi 24 kazenskih točk, poroča STA. 

Kljub zahtevi policistov se ni ustavil

Moški je v torek zvečer zaradi neprilagojene hitrosti trčil v parkirani avtomobil ter nadaljeval vožnjo kljub zahtevi policistov, naj se ustavi, je objavila osiješko-baranjska policijska uprava na svoji spletni strani.

Kot so dodali, je voznik zatem zapeljal skozi rdečo luč na enem bolj prometnih osijeških križišč, a so ga policisti kmalu nato ustavili. V krvi voznika so namerili 2,8 promila alkohola. Ugotovili so, da je vozil, čeprav je že imel začasno prepoved upravljanja z vozili, poroča STA. 

Zaradi vseh prometnih prekrškov je seštevek enotne kazni 76.000 kun, kar je najvišja denarna kazen, ki so jo na Hrvaškem izrekli po uveljavitvi strožjega zakona o varnosti v prometu 1. avgusta. Občutno višje kazni za kršitev prometnih predpisov so sprejeli predvsem zaradi voznikov, ki ponavljajo najtežje prometne prekrške.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vedno volim Levico (nepreverjen)

Naslov in zapist sta tako, tako. Napisali mu bodo za 10 jurjev kazni. Če pa bo plačal pa je še doooolga zgodba. NIKOLI ni sigurno, da se napisano tudi plača. Tako je tudi pri nas !!!!!! Lahko je človek brez vsega in mu ne morejo nič izterjati. Večina sploh ne ve, kako te stvari grejo. Pri nas v Sloveniji, če ne plačaš v določenem času, policija pošlje zadevo na FURS. Tam ugotovijo, kakšne imaš dohodke in se lahko dogovoriš za obročno odplačevanje. Država pač gre na to, da bolje pozno, kot nikoli. Za tiste, ki nimajo nič pa se lahko država obriše pod nosom, ker jim ne more nič izterjati. V socialne prejemke pa se tudi ne sme posegati. Zato je v tej državi nejlepše, če uradno nimaš nič.

Starejše novice