Primer mariborske sodnice Daniele Ružič je junija lani dvignil ogromno prahu, a za zdaj še ni dočakal epiloga.

Sodna preiskava za lanski napad na mariborsko sodnico Danielo Ružič, ki jo vodi Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu, še ni končana, so za Sobotainfo pojasnili na slovenjgraškem sodišču.

Je pa predsednik sodišča Simon Došen potrdil, da bi naj bila preiskava končana predvidoma do konca letošnjega leta.

Došen navaja, da je bilo zraven sodnice Ružičeve zaslišanih še nekaj prič, ki sta jih predlagala tožilstvo in obrambo. Po končani preiskavi bo sodišče zadevo vrnilo mariborskemu tožilstvu, ki se bo odločilo, ali bo zoper osumljenega, ki je sodničin bivši partner in ima prepoved približevanja sodnici na manj kot 150 metrov, vložilo obtožnico, ali ne.

Spomnimo ...

Napad na sodnico Ružičevo, ki ga tako policija kot tožilstvo vodita kot poskus umora, se je zgodil 16. junija lani pred stanovanjsko hišo v Pekrah pri Mariboru, kjer sta skupaj živela osumljeni in sodnica. Malo po polnoči jo je ob povratku domov nekdo pričakal pred hišo in jo fizično napadel neznanim predmetom.

Teden dni pozneje so policisti odvzeli prostost sodničinemu takratnemu partnerju, a tožilstvo zaradi premalo zbranih dokazov ni zahtevalo pripora. Marca letos je tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper osumljenega, obenem pa tudi predlog za prepoved približevanja napadeni, kar je slovenjgraško sodišče odobrilo.

V javnosti so se takoj po napadu vrstile obsodbe s strani politike in predstavnikov pravosodja, saj je sprva kazalo, da je šlo za napad na neodvisno vejo oblasti.

Mariborski kriminalisti so že takrat povedali, da preiskujejo tudi možnost povezave napada s sodničinim zasebnim življenjem, pri čemer bi motiv lahko bil povezan z njeno napovedjo razhoda s partnerjem.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
muslimanski sk… (nepreverjen)

skandal24 si/crno/v-stepanjskem-naselju-z-nozem-nad-prodajalko

Starejše novice