V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, trinajst kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete je bil obravnavan vlom v stanovanjsko hišo in osebni avtomobil, povzročitev lahke telesne poškodbe, dve poškodovanji tuje stvari in tatvina goriva iz parkiranega tovornega vozila.

Javni red in mir je bil kršen sedemkrat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V sodelovanju s pristojnimi službami poteka nacionalna akcija za večjo varnost pešcev v prometu. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestno prometna pravila in ponoči uporabljajo predpisano opremo za večjo vidnost.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo danes med med 8.00 in 13.00 uro izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zadrževanje in gibanje na in v bližini strelišča v tem času je lahko nevarno.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju Policijske postaje Ljutomer in Policijske postaje Murska Sobota.

Komentarji (10)

čarni vrag (ni preverjeno)

Tega res ne razumem. Dolžnost policajev je, da med streljanjem postavijo stražo in tako preprečijo, da bi se osebe gibale na ali v bližini strelišča. Enostavno kot pasulj.

đok (ni preverjeno)

Marsikaj ti ne razumeš, marsikaj....

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

niripsa (ni preverjeno)

Ti tudi ne! Nekoč še v bivši državi smo rezervisti TO večkrat streljali. Takrat so se postavile straže na določenem območju, da ne bi kdo slučajno zašel v nevarno območje.

In reply to by đok (ni preverjeno)

Učo (ni preverjeno)

za pismne je dovolj tabla
Streljamo
ali tabla na kateri je puška in zraven piše BUM
za norce pa je potrebnih 10 stražarjef

In reply to by niripsa (ni preverjeno)

njiva

Dajte no,sam sem bil pomožni policist 20 let in vedno in povsod moraš postaviti stražo in omejiti gibanje na vse 4 strani,če bi kdo prišel na varovano območje.

čarni vrag (ni preverjeno)

Tisti, ki organizira streljanje mora poskrbeti, da nepoklicani hote ali nehote ne zaidejo na območje strelišča. V tem primeru je to komanda Policije. V JLA smo to imenovali obezbeđenje. Tam nismo streljali s pištolicami, ampak s tanki, minometi in topovi.

niripsa (ni preverjeno)

Kot nekdanji pripadnik TO sem vsako leto porabil nekaj sto kosov kalibra 7,62. "Dužil" sem Zastavo M70 s fiksnim lesenim kopitom. Nekajkrat sem streljal tudi z M72. Danes temu popularno rečejo Kalašnikov. Naše so bile narejene v Zastavi v nekdanji SFRJ. Nedaleč od tam sem tudi služil JLA.

Učo (ni preverjeno)

mislim da si bil kar slab vojak
Verjetno bolj v kantini kot na poligonih
Krepko si zamešal kalibre
Imaš morda Hemeroide

In reply to by niripsa (ni preverjeno)

lauraas (ni preverjeno)

Koga, migrante?

Lorinc (ni preverjeno)

Straže so še dandanes pri vsakem streljanju, tudi na vojaškem strelišču v Mačkovcih. Za tiste, ki ne razumete je to le preventiva, da če res ni treba, da se ne gibljete v bližini . . . ker odboj krogle je nekontroliran in tudi več sto metrski. Upam, da zdaj razumete čarni vrag, niripsa, njiva!

Starejše novice