V petek, 18. decembra, okoli 7. ure, sta se v stanovanjski hiši na območju občine Markovci sprla in stepla moška, stara 31 in 37 let.

Mlajši je odšel po nož, s katerim je starejšega, ki mu je sledil, na hodniku stanovanjske hiše iz maščevanja in sovraštva zabodel v predel prsnega koša. Slednji je zaradi tega padel vznak in obležal na tleh hodnika.

Na kraj so bili poslani policisti Policijske postaje Ptuj, ki so osumljencu, v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost in ga pridržali.

Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča na Ptuju, kjer je bil zaradi življenjske ogroženosti kirurško oskrbljen, zatem pa hospitaliziran. V kaznivem dejanju je utrpel hudo telesno poškodbo.

Osumljenega so mariborski kriminalisti včeraj, ob 17.30, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, potem, ko so zbrali vsa potrebna obvestila in dokaze, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Slednja je zoper njega po zaslišanju odredila pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let. Za poskus kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog in za dva prekrška, zaradi kršenja javnega reda in miru.

Komentarji (12)

falko (ni preverjeno)

zmešani štajerci

Čergoli (ni preverjeno)

to je kriv Janša
Če ne bi bilo takih striktno držajočih ukrepa
se to ne bi zgodilo

Busybee (ni preverjeno)

a si ti vedno tak fuknjeni ali samo ob nedeljah

In reply to by Čergoli (ni preverjeno)

Čergoli (ni preverjeno)

Vedno

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

Lederfabrik (ni preverjeno)

Čebela, smrdiš!!!

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

ta Busybee ima popadke
tam okoli đopoldneva v nedeljah postane fuknjeni

In reply to by Lederfabrik (ni preverjeno)

Vir.... (ni preverjeno)

Kak je lahko osumljeni, če je to naredil je kriv in pika.
Nazadnje bo pa tožil državo in lepo pokasiral .

Busybee (ni preverjeno)

sereš
veš to ni kar tako enostavno
To zna tudi jako zakomplicirano biti

In reply to by Vir.... (ni preverjeno)

Kriminalisticn… (ni preverjeno)

Nesoglasja muslimanov

DIKTATURA - so… (ni preverjeno)

SPET BRIŠETE - ONEMOGOČATE KOMENTARJE (LGTB - ........) KI NISO PO VAŠI MERI. KAJ PA 39. ČLEN (svoboda izražanja) Ustave Republike Slovenije ___ "Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in. javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja."____ ali je to demokracija rdeči tovariši sobotainfo ???? NE, TO JE DIKTATURA KI JO GONITE OD 1945 NAPREJ --- sram naj vas bo !

Hmmmmmmmm (ni preverjeno)

Vejpa njihov forum je in oni odločajo, ge dovoljuvlejo komentare in ge nej. Isto kak moj facebook-profil. Če san ges mnenja, ka je tvoje sporočilo pod mojov slikov neprimerno, lejko komentar zbrišen. Pa me boli za svobodno izražanje in man vso pravico... Sicer pa, ka že gučiš v smeri anti-komunista in "od leta 1945" dale, že vidin, ka za osebe si in kakšno je tvoje mnenje o LGTB: zelo "tolerantno" in na podlagi strogih bibličnih temeljev (oprosti, znanosti san mislo). Svojiva tovariša Haiderja pa ovoga s Fidesza, šteri je največji aktivist proti LBTG-pravican, a te pa sodeluvle v gej orgijaj v Bruslji...

In reply to by DIKTATURA - so… (ni preverjeno)

Tišinčar (ni preverjeno)

Ka so pa tebi zbrisali ali pa onemogočili? Takšnin sirotekon nišče nič ne briše pa ne onemogoča! Pozove strica Jančija v SDS pa ti naj pomore ka neboš zapostavlene!

In reply to by DIKTATURA - so… (ni preverjeno)

Starejše novice