Slika je simbolična.
V zadnjem dnevu so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so bili poškodovani kolesarji.

Zaradi pogostih nesreč policisti poudarjajo, da je prav tako kot voznikom osebnih avtomobilov, tudi kolesarjem potrebno upoštevati pravila v prometu. 

Trije kolesarji lahko telesno poškodovani

V Murski Soboti je med vožnjo po ulici kolesar padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval.

V Gornji Radgoni je zaradi neprilagojene hitrosti po klancu navzdol kolesar zapeljal levo z vozišča, kjer je s kolesom padel in se lahko telesno poškodoval.

Na Postaji mejne policije Petišovci pa je kolesar, ki se peljal iz Hrvaške v smeri Slovenije in je vozil po desni strani vozišča mimo kolone vozil trčil v ogledalo enega od vozil.

Padel je po vozišču in se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri kolesarju pokazal 0,89 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Vsem kolesarjem bodo izdani plačilni nalogi.

Policisti svarijo kolesarje: »Upoštevajte prometna pravila«

Ker padci s koles pogosto povzročajo posledice v obliki telesnih poškodb, je še posebej pomembno, da kolesarji upoštevajo prometna pravila, predvsem pa vozijo varno.

Prepovedana je predvsem vožnja kolesa z neprilagojeno hitrostjo; izpuščanje krmila ali vožnja po enem kolesu; počasna vožnja, pri kateri bi kolesar oviral druge udeležence v cestnem prometu in uporaba prometne površine, ki ni namenjena kolesarjem.

Nevarno je še prevažanje predmetov, ki ovirajo kolesarja pri vožnji ali prevoz drugih oseb na kolesu ter vožnja ponoči in ob zmanjšani vidljivosti.

Z upoštevanjem prometnih pravil in z odgovornim ravnanjem lahko prispevamo k večji varnosti v prometu, s pravilno uporabo zaščitnih sredstev pa preprečimo tudi hujše posledice nesreč.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
golfist (nepreverjen)

Kolesarjenje je trgovski boom ! Vsi propagirajo kolesarjenje ,nihče pa ni omenil ,kje se bodo vozili ? Ceste nikakršne , preozke ,luknjaste in brez kolesarskih cest .

Starejše novice