Soboški policist posredoval v kritičnem trenutku in rešil življenje moškemu, ki mu je zastalo srce.

Dejan Žabot, policist iz Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Murska Sobota je konec minulega meseca, po nogometni tekmi v Kobilju skupaj z občanko in občanom rešil življenje starejšemu moškemu, ki mu je prenehalo biti srce.

Občanu so sprva izmenično masirali srce. Ko so nato na kraj dogodka pripeljali defibrilator, se je policist, tisti dan sicer prost dela, spomnil usposabljanja, ki se ga je udeležil pred časom, in s pravilno uporabo aparature pridobil dragoceni čas. Ogroženemu občanu je prvo pomoč nudil vse do prihoda reševalcev. 

Kot so na družbenem omrežju Facebook zapisali v soboški policijski upravi, so zaradi Dejanove skromnosti za njegovo dejanje pravzaprav izvedeli šele pred kratkim. Dodajajo pa, da so na svojega sodelavca izjemno ponosni. 

Policist Dejan medtem pravi, da je zanj največje zadovoljstvo, da je lahko pomagal sočloveku.

FOTO: Facebook (Policijska uprava Murska Sobota)

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nikaloo (nepreverjen)

kda san ges rejso cloveki zivot ka je delo samomor o meni neje nisce piso.
jebes taksne samopromocije....

VRANA (nepreverjen)

Tudi pozitivne novice rabimo, še najbolj rabiš ti in vsi negativci tvojega kova !!! Ne spomnim se, kjer bi konkretno ti, sploh kdaj kaj pohvalil. Zatežen, zafrustriran,.... Vedno proti, vse je slabo, brez veze,...

Glede na to, da so drugi to izpostavili in to komaj po enem mesecu, to NI SAMOPROMOCIJA !! Je pa res, da si ti zavistnež, nevoščljivec in negativec. Še v vsaki pozitivni stvari vidiš negativno !!

Zato, bravo za uspešno pomoč in še več takšnih novic !!

In reply to by nikaloo (nepreverjen)

zverina (nepreverjen)

Čestitke tudi tebi nikaloo oz. bumbar!!

Sprehajalec (nepreverjen)

Vsaka čast vsem, ki so dovolj pogumni in predvsem prisebni!

matej80 (nepreverjen)

ja vse super,bravo. ali pi*** to je njihov poklic. policija,reševalci,...to je njihov pokic ej. celi heroji ko se nekaj takšnega zgodi. zakoj se ne piše o enon peki kak fantastično žemlico je spekel?

Ertzuip (nepreverjen)

Gda de se pisalo o fantasticni zemlici, do pa komentari, kak butasti clanek je tou, pa ka si pek dela samopromocijo, pa ka takso in boukso saksi lejko spece, pa ka je sploj nej dobra. Eni luzeri so nikoli nej zadovoljni z nobeno stvarjo! Krasno, ka je clovek USPESNO pomagal rejsiti zivljenje!

In reply to by matej80 (nepreverjen)

Agresija in teror (nepreverjen)

Naj še meni ta policist reši življenje. Sem jih v teh letih obtožb okoličanov v Ormoški ulici v Ižakovcih, še kako prosila! Plačilne naloge mi raje pišejo, pa bi morali biti v službi naroda. Naslednji dan gre voditelj gonje, kateri ni bil prisoten pri mojem telef. govoru po stac. telefonu. Šušmaril je v ljutomerskem lokalu, kar javni uslužbenci lahko. Poanta je v nečem drugem, ni mogoče, da bi bil na dveh mestih hkrati. Policist na PP je takoj obrnil svoj govor, se popravil; Jernej Marton je ˝samo˝ pripeljal svojo mamo Nado in Mariško Žižek. PRIJAVO SO PODALI NASLEDNJI DAN, PP ME ZASLIŠALA IN POSLALA PLAČ. NALOG ZA KRŠENJE JRM, BREZ TEGA, DA BI PRIŠLI NA KRAJ DOGODKA! Protestirala bom proti maščevalnim policistom, pred PP, kljub temu, da bi ne dobila dovoljenje. To pa zaradi novinarjev, nekoga bom že priklicala in razgalila ves teror in agresijo Ižakovec z vsemi organi pregona in sodelovanja z CSD. Nobena istanca ne izda kaj dejansko imajo v svojih zapiskih, zato, ker bi se na osnovi le tega lahko pritožila na Evropskega varuha člov. pravic. Dobro vedo kaj delajo.

In reply to by Ertzuip (nepreverjen)

bumerang (nepreverjen)

Agresija in teror... dober naslov! Še boljše bi bilo če bi priznala da ga ti izvajaš.... šest tožb proti sosedom, ki si jih vložila , pisma delodajalcem z lažmi kako nekdo muči bolnike in kako izdaja tvoje dohodke, prijave na CSD kako sosedovi otroci bruhajo skozi okna, snemanje sosedov kdo prihaja in kdo odhaja.... obiskovanje ljudi, ki pridejo k nam na obisk na njihovem domu in zahtevanje pojasnil kaj imajo hoditi k nam in o čem smo se pogovarjali, potem pa govoriš kakšna krivica se ti dela ?! Pa nimaš ti problemov samo s sosedi ti imaš probleme s celim svetom! Če kdo želi kopije tožb in tvojih pisem, kjer se jasno vidi kaj si pisala jih z veseljem posredujemo

In reply to by Agresija in teror (nepreverjen)

Martina Škafar (nepreverjen)

Mladenič! Vaše mačke katere vozim na Veterinarijo (in plačujem) vedo bolje prešteti svoje mladiče, kot ti; moje tožbe in svoje! Kar pokaži kar si pisal, to so tvoje besede, tebe sem citirala:˝agresijo in teror zganjam nad vami...Citiram iz tvojih odgovorov na sodišču, kjer nimaš več zaledja, zato me ne tožiš več. To si storil 2x. Jemlješ službe, se hvališ, v Avstrijo si zmožen nekaj storiti. Človek, voda ti teče v grlo, kar podvizaj se ti z svojimi na tvojem uradu, kar javite v drugo državo, neke svoje neresnice. To se tudi pričakuje od tebe, nič dobrega, od vsega začetka preučevali moj karakter in napeljevali Bernjake v gonjo. Prisoten si vsepovsod kjer se dela nekaj nezakonitega, so ugotovili novinarji, ne pa stara ženska, na katero se spravljaš. ˝Kaj ne bi smel pomagati svoji materi˝, si rekel na Okrožnem sodišču, kamor si vložil 2 zas. tožbi. Tam si bil resen, ko si pa nastopal na Kazenskem, si se nesramno režal in neprestano tel. svojemu varnostniku, Vargi. kaj nastopaš z obrekljivkami in jih braniš, ko pa nisi nikoli na kraju dogodka! Kukaš izpod rulet, si napisal na Kazensko sodišče. Čeferin je rekel, da te zbrcal iz sodne dvorane. Zdaj te bo nekdo drug, samo podvizaj se ti prvi, saj iščeš svojo navezo na sodnijah. S tem se tudi hvališ. S kom sem v sporu, ko pa ne govorim z nikomer. Naj ti navržem bolj popolno razlago, da nihče ne govori z mano, vsi se me ogibajo. Za nekaj takega mirno spančka tvoja druščina. Prereži svojo popkovino, čas je da se ločiš od svoje matere.

In reply to by Agresija in teror (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Dadi če si prešto je nej bil v službi, lejko bi se posro kak vseh drugih 50 okili ka so samo stali, upam ka tebi nede nišče pomago kda boš nuco pomoč

In reply to by matej80 (nepreverjen)

Ruki (nepreverjen)

Ti jo že nucaš(pomoč)

In reply to by Čušpajza (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Za tebe pa žal prekesno

In reply to by Ruki (nepreverjen)

Hahha (nepreverjen)

Pa ka zaj igra vlogo to ka je bil izven delovnoga casa... ka ci bi to en zidar ali postas pomago bi se tudi tak pisalo... ? Sploj nisce nikaj nebe omenjo

Čušpajza (nepreverjen)

Seveda ka ma kda nekdo da blesavi komentar ka je to njegovo delo! Tudi o drugih bi se pijsalo brez skrbi, človik j enekome rejšo život vij pa tu serete samo zato ka je policaj! Ge jih tudi neman ekstra rad pa jih zato serjem po radarji v Pomurju!!! Tu se pa ide za život zato vsaka čast!

In reply to by Hahha (nepreverjen)

nikaloo (nepreverjen)

ce je delo izven svojoga delavnika je tau delo na crno:)
malo heca...

Super! (nepreverjen)

Čestitan!

100-100 (nepreverjen)

V Prekmurji nega pirhov, v Prekmurji so remenice-remenke. Pa kak van nej jasno ka z takšin imenuvanjen vničavlete prekmurščino. V knjižnji slovenščini se jim pravi pisanice.

sijo1972 (nepreverjen)

Pohvalno Dejan!

sere keš (nepreverjen)

ali mislite da bi šerf naredil tudi kaj tacega

Nedličanka (nepreverjen)

Vse pohvale. Če bi jaz bila na njegovem mestu, bi me panika zgrabila in sploh ne bi vedela kaj narediti. Pohvalno in še enkrat pohvalno za g. Dejana

policajckei (nepreverjen)

Naslov bi moral bit: Policist Opravljal svoje delo kot je treba ... ker ostali so vsi skorumpirani...

Gostjaja (nepreverjen)

Bravo! In hvala za taka dejanja, tudi če so po poklici dužni to narediti...čeglij mislin ka policaji nejso

FranDrime (nepreverjen)

Propecia Low Testosterone black market zoloft Amoxicillin False Positive Drug Tests Cytotec Vs Misoprostol

Maja Jelinić (nepreverjen)

Kapo dol ...čestitke Dejan Žabot. Vesela sem, da ste rešili življenje. Ponosni starši, ki imajo takega otroka...☺❤

njiva

Nej je to samo njegovo delo,to je delo vseh nas,mislin,ka bi sakši priskočo na pomoč v takšoj situaciji in pomago po svoji zmožnosti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice