Foto: Jure Banfi
Policijska uprava Murska Sobota poroča o podrobnostih včerajšnjega pretepa navijaških skupin pred tekmo na Fazaneriji.

Včerajšnjo nogometno tekmo je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Kar 28 pripadnikom »Viol« prekinjeno potovanje

Policijska uprava Murska Sobota poroča o včerajšnjem pretepu:

»Ob 18.20 uri je prišlo v mestnem parku v Murski Soboti, v bližini Kardoševe ulice do pretepa med pripadniki organizirane navijaške  skupine Black Gringos in pripadniki organizirane navijaške skupine Viole.

Posebne policijske enote so bile nemudoma napotene na kraj, kjer so navijače pozvali naj prenehajo s kršitvijo,  nato  pa  z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir. Zaradi udeležbe v množični kršitvi je bilo 28 pripadnikom navijaške skupine Viole, ki so bili prisotni pri pretepu prekinjeno potovanje.«

Policija kršitelje spremljala v Maribor

Posebne policijske enote pa so navedene spremljale v Maribor. Z namenom izsleditve in ugotavljanja kršiteljev prisotnih v pretepu bodo policisti zbirali obvestila in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali.

Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve obravnavali še sedem kršitev določil zakona o javnih zbiranjih (šestkrat prižiganje bakel, enkrat zažig zastave) in enkrat kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru.

Vsem je bil izdan plačilni nalog. Policisti so v policijskih postopkih uporabili tudi prisilna sredstva, in sicer dvakrat telesno silo, dvakrat palico ter plinski razpršilec zoper več oseb.

Ob tem policija opozarja, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bodo tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili.

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Viole neinteligentne budale, pa kak pičke so na skrivaj prišli na Trg zmage. Sramota za njihov klub, kda pa so prišli green dragonsi v MB pa so spizdili. Kukavice mariborske KUKU KUKU

Psss (nepreverjen)

Ti pa skrite v grmovju od straha. Potem pa domov in na forum. Haha

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

Lapi (nepreverjen)

Niti eden nej biu v grmovje pa ne motaj drek ok....doble so včeraj svoje cvilile so kak babe hahaha

In reply to by Psss (nepreverjen)

Violas (nepreverjen)

Ka se nete te pa zaklepali notri v citija ka ste zdaj si glasni....

In reply to by Lapi (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Violas ka nete pa dobile s tonfame po tikvaj, te te pa jokale….pa taksi dedi ste, kao :)

In reply to by Violas (nepreverjen)

Anonimesc (nepreverjen)

STE VZGOJENI ZA V ORMOŽ! SRAMOTA KAKŠNE INBECILE ROJEVAJO VAŠE MATERE!

In reply to by Lapi (nepreverjen)

Čebellica (nepreverjen)

Misliš imbecile???

In reply to by Anonimesc (nepreverjen)

Bubek (nepreverjen)

Ešče sama sreča,ka mi fuzbal doj visi

isti (nepreverjen)

Torej, ovi se napokajo v avte se odpelajo v MS. Seveda ne na tekmo. Oni bi šli malo razgrajat pa frajere špilat. Policija pa kaj napravi. Lepo jih zapakira nazaj v avte in jih pospremi nazaj v MB. Se še komu to zdi narobe? Za pol leta ob naslendji tekmi pa pa jovo na novo. Takšne primitivce s tem ujčkanjem pač nede nič izučilo.

SODSTVO IN TOŽILSTVO (nepreverjen)

Če bi v Sloveniji delovala pravna država in organi pregona: policija, tožilstvo, sodstvo se to NE BI DOGAJALO, tu lahko izvzamemo policijo, ki se te huligane trudi pripeljati pred tožilstvo, sodstvo ti pa potem le te lepo izpustijo, pa se jim še upravičijo "V imenu ljudstva" in policija več ne vidi smisla, ker je delo policije popolnoma brez koristi. Sicer ste pa videli kako deluje sodstvo v Sloveniji, zadnji "črni petek" za sodstvo, KO SO IZPUSTILI NA PROSTOST NAJVEČJE KRIMINALCE - BALKANSKI BOJEVNIK, katerih sojenje je vas, mene in vse državljane stalo več 100 milijonov EUR in še 10 x toliko bomo mi vsi (država) plačali odškodnine. NIKJER NA SVETU RAZEN V SLOVENIJI SE KAJ TAKEGA NE MORE ZGODITI, na primer: njihovi pajdaši v Srbiji sedijo 30 let. SRAMOTA. Da nobenega več ne slišim, da je Slovenija pravna država.

Muiu (nepreverjen)

Isto je z Janšo bilo. Zaradi Patrije njegovi pajdaši v Avstriji sidijo v zapori pri nas pa so ga izpustili barabo. Jebeš takšno sodstvo

In reply to by SODSTVO IN TOŽILSTVO (nepreverjen)

SODSTVO IN TOŽILSTVO (nepreverjen)

Kaj pomaga če jih policija izsledi in ovadi, ČE JIH TOŽILSTVO IN SODSTVO TAKOJ IZPUSTI IN SE JIM ŠE UPRAVIČI.

12 (nepreverjen)

Policija sodnik na tekmi-)
Nabuhali bi vse.saj jim nic ne pomaga.

12 (nepreverjen)

V danasnjem casu tehnike in kamer.Ce bi hoteli bi vse to lahko preprecili a...vsepovsod je kriticnih maks 50 bolj kot ne vedno istih.Torej...

Budale (nepreverjen)

Kak vas nej sran?!...bravo saka čast s pretepanje in izgredi vzpodbujate svoje moštvo...ja pa ja....neven ka maš v glavi ka ideš tou delat?! Ka si prišo delat pizdarije al si prišo vzpodbujat,navijat za svoje moštvo,svojo ekipo?! Ma takšni lidje mi idete na bruhanje, ka samo pizdarije iščete pa pozornost...boj ded pa navijaj kak se spodobi..če pa si tou nej pa doma ostani pa se z glavo v zid zaletavli! Tou tuj hasni, mogoče prideš k pameti..al de bole težka ka takšnin nega pomočij

Fonza (nepreverjen)

Fonza in Honza sva se včeraj podelala v gate.

Qkrc (nepreverjen)

Ali je napis navijacev kakšna neslana šala ali oni to resno? Saj pa je vsem jasno.. ali samo meni nej?

Pick (nepreverjen)

Ja prišli so in doble ka so iskale.Pa nej pijsate ka so lidi bejžale iz parka ka na ekipe tuj pijše isti naslov kak ste vij napijsale.Bejžale so kak pičke pa cvilile kak ženske hahaha..

čarni vrag (nepreverjen)

Dvomim, ka je bilo ob 18h 20 min ko se je to dogajalo kaj dosta občanov v ton parki.

Ominkron (nepreverjen)

Narod je šau na tekmo skozi park

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

IQminus (nepreverjen)

TO je to kda se socialkari mlatijio ker nemajo drugogo dela. Vsi so isti samo načik spakerani.

Cigo124 (nepreverjen)

Cigani smo z muro 👌

Llaci (nepreverjen)

Obstaja kakši video toga? Bi bilo fajn vidite viole kak bežijo heheh

Hojsgnojs (nepreverjen)

V lj v turiste pa babice solzivec, 28 na speedi agresivnih neonazijov pa v kombi pa domov. Vupan ka so sli se v mekdonalds na poti.

Pusi kirrec murija

Lolll (nepreverjen)

Fuzbaleri ste vecni problem sobote

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice