Slika je simbolična.
Iz Policijske uprave Murska Sobota opozarjajo, da otroci naj ne vstopajo v tuja vozila in naj ne prejemajo daril neznanih oseb.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so za Sobotainfo sporočili, da so bili v torek, 20. septembra, ob 10.30 s strani občanke obveščeni, da je otroka na cesti v bližini Murske Sobote, v ponedeljek, okrog 14. ure, neznanec ogovoril in vabil v vozilo.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjenega dne otrok po pločniku potiskal kolo.

Malo pred domom otroka, naj bi na pločnik zapeljal bel kombi. Neznan moški je iz vozila, skozi spuščeno steklo, s kretnjo roke pokazal otroku naj pride bližje. Govoril ni ničesar. Otrok je s kraja zbežal.

Policistom v opravljenem razgovoru z otrokom ni uspelo pridobiti dovolj dejstev, ki bi nakazovala na storitev morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška oziroma, da bi potrdili navedbe iz prijave starša od otroka.

Policija se občasno srečuje s takšnimi obvestili, kjer nemudoma reagirajo, zberejo prve informacije in zadeve spremljajo, predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena.

Staršem svetujejo naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah

Iz Policijske uprave Murska Sobota še opozarjajo, da otroci naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili.

Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim ne.

Otrokom je še treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti o vozilu ali storilcu, zatem pa naj takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo, kaj se je zgodilo.

Odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na številko 113.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sivka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moski so rejsan gnoji. Od pedofilov, posiljevalcov, pretepacov zensk in otrok, do zadnje case ogabnih morilcov keri kolejo pred svojo deco… 90% teh zlocinov naredijo moski.

Absurd (nepreverjen)

Če si nesrečna v ljubezni še ne pomeni ka je saki moški isti, ka de te razočaral. Tej, ka pa to delajo so pa nej M od moškega. To drhal trbej pomali mučiti, noht po noht, po falataj...

In reply to by Sivka (nepreverjen)

hmmm (nepreverjen)

Od kec mas nasreco v ljubezni z zgoraj nastetimi osebkami? Pa neje istina ka do po vecini delajo moski? Povej ka je nej istina ajde 🤣

In reply to by Absurd (nepreverjen)

Jaranee (nepreverjen)

LGBT+

In reply to by Sivka (nepreverjen)

344?1 (nepreverjen)

Kje je to bilo? lokacija. bel kombi ali se sploh ve ali so tujci ali ne?

Neznana oseba (nepreverjen)

Petanjci

In reply to by 344?1 (nepreverjen)

Anomis Mia (nepreverjen)

Strah ma velike oči. Laž pa kratke noge.

goričanec2 (nepreverjen)

Bedake leko somo za paot ščjo pijtate! Zaoj je pa že obsojemi pedofil. 😟

Anomis Mia (nepreverjen)

Teto so iskali.

In reply to by goričanec2 (nepreverjen)

Hhhjjh (nepreverjen)

Dejte de spitavo? Nema nikoga drugoga blizine?

In reply to by goričanec2 (nepreverjen)

Janković (nepreverjen)
tuncika

Spoštovani komentatori, starši otrok. Tega bo iz dneva v dan več, ker so varstvo otrok in varnost državljanov zanemarjale vse institucije s starši vred.
Rešitev je samo ena : podučite svoje otroke o teh nevarnostih, dajte jim mobitele v roke (naj naredijo čimveč slik o dogodku), starši mobilizirajte se pri varnosti otrok in stari starši na "stražo" za zaščito otrok. Naj vam ne bo žal prisoliti kakšno zaušnico storilcu, kajti za varnost otrok se je vredno tudi "stepsti".

Sraksoš (nepreverjen)

res je. sam sem se nedavno obrnil na nekaj takih institucij, ki bi se naj zavzeli zate, pa so en velik nič napravili. tam so zgolj iz formalnosti, nekaj načečkajo, prekopirajo nekaj zakonov in boli njih, važno da dobijo fine plače , pa kaj če mu je poslanstvo da pomaga človeku ki crkava, naj se znajde si misli.

In reply to by tuncika

du hec (nepreverjen)

Kako pa veš da je storilec?

In reply to by tuncika

Hhhjjh (nepreverjen)

Zavrzne posel s mladoletno pornografijo prinasa zasluzke, tega bo cedalje vec na zalost.

DRŽAVA NE DELUJE (nepreverjen)

Policija se ne zgane, čaka da storilca kdo privede na policijsko postajo, takrat so oni močni, pa še to ni sigurno ker se mu lahko opravičijo in ga izpustijo, potem pa najebe tisti ki ga je prijavil in privedel. Zato nasvet ne mešajte se v take zadeve ker na koncu sami najebete, boljše pogledati vstran in nič nisi videl. Vidite to je tak ko vlada S V O B O D A skopaj z LGBT, KOMUNISTI in ostalimi delomrzneži.

Švercer Janez (nepreverjen)

in vlada vam namenja 32 evrov otroškega dodatka, toliko bo velika večina dobila, no in po mnenju strokovnjakov iz vladnih vrst, bo teh 32 evrov rešilo vašo finančno stanje, kaj ste volili, borili ste se kao proti diktaturi, no pozabili ste takrat cviliti, da revščine nočete v prihodnje tudi. cepci

In reply to by DRŽAVA NE DELUJE (nepreverjen)

eko tička (nepreverjen)

Včasih pa smo malo prenapeti in mislimo nekaj, česar mogoče sploh ni.

Proizvodnja (nepreverjen)

Tepa naj Majo prazen stadion brez navijačev kar je Ante naredil bo Čuntek zapravil pa dug naj služi doj z mladinskim pogonom on je vse samo trener ne in nikoli ne bo priljubljen med navijače samo ta transparent njemu ne pomeni nič saj nebo odstopu ima vso podporo športnega direktorja rajbara

du hec (nepreverjen)

Kak ste se eni gor vužgali.
Vsaj malo si preberite kaj piše.
Še policija v razgovoru z otroki ni zaznala kaznivega dejanja.
In komentatorji bi že nekoga linčali.
Zanimivo kak se ovce dajo hitro gor napelati.
In v vsakem drugem že vidijo pedofila.

Pohorčan (nepreverjen)

Totemu jaz pljunem v ksiht, ga sfockam in ga nabincam.

Proizvodnja (nepreverjen)

jaz pa tipu pederskemu petardo v rit gurnem če bi mojemu otroku se samo približal
pederi so največi pedofili

In reply to by Pohorčan (nepreverjen)

AnonimAnonim (nepreverjen)

Ja naša policija pa skoči ja🙄 med poletjem sem delo na eni od veselic kot varnostnik... Tam je okoli 40 let star moški šlato dekleta med 11 in 16 let stara, ker sem to opazil sem pristopil in ga začev opozarjati ampak gospod je nadaljeval.... Dokler mi ni film počo in sen ga streska ter odpeljal na policijo tam so mi rekli da nimam dokazov in zaradi tega ker sem ga streskal sen dobiv kazen ter prepoved opravljanja službe kot varnostnik...

Duša (nepreverjen)

Inkvizicija naprej!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice