Fotografija je simbolična (FOTO: Bobo)
Na Štajerskem je prišlo do tragične nesreče, v kateri je umrl 35-letni motorist. Policisti so ugotovili, da je 46-letna voznica zaprla pot motoristu, ki jo je prehiteval, a nepravilno.

Včeraj je prišlo do tragične prometne nesreče, ki se je nekaj pred 18. uro popoldne zgodila v Šentjanžu, na območju Rečice ob Savinji.

Do nesreče je prišlo, ko je 46-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Mozirja proti Radmirju, pri zavijanju v levo, na dovozno pot k stanovanjski hiši, zaprla pot 35-letnemu motoristu, ki jo prehiteval, so sporočili policisti Policijske uprave Celje.

Voznica se pred spremembo smeri vožnje ali premikom ni prepričala, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa, motorist pa je z nepravilnim prehitevanjem prav tako kršil pravila, saj je prehiteval pred seboj vozeče vozilo, ki je že dalo znak in je zavijalo v levo. 

Motorist je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Povzročiteljico prometne nesreče pa bodo celjski policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Komentarji (15)

. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kak pa znajo ka je mejla žmigavce vklopljene,

….. (ni preverjeno)

A misliš, da vsi zavijajo brez vklopljenih smerokazov, tako kot ti kreten?

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kreten si ti ogromno šoferov ne davle žmigavcov pa mi razloži kak znajo ka je mejla žmigavce.

In reply to by ….. (ni preverjeno)

Stiv (ni preverjeno)

A ste normalni !!?? Voznica se ni prepričala??, a ga je sploh lahko videla,ko je bil za vozilom za njo !!?? Nič ni kriva voznica !!

Gost55 (ni preverjeno)

Točno tako, spet bodo eno vlačili po sodišču pa čeprav ni nič kriva. To kar delajo tile policaji z komaj končanimi srednjimi šolami je navaden kriminal.
Bodo spet odvetniki služili, ki bodo morali popravljati napake policajev.
To kar se je sicer zgodilo se lahko zgodi vsakemu, daš žmigavec, se prepričaš da imaš prosto, potem se pa v tebe od zadaj nabije en bedak.

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Stiv zakoj pa ma ogledala zaradi lepšoga sli ka?

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

Ahja.. (ni preverjeno)

Zakoj pa obstajajo pravila? Ci je dala zmigavec pa vse pravilno naredila ka bi naj se naredila, v z avtoja sla gledat ci se kere 150km/h nesej z motoron pa kda bi vidla pa cula ka nindre nikoga nega se prek pelala? 90% nesrec zakrivijo motoristi sami, samo slovenska policija namesto ka bi raziskala malo hitrost motorista itd.napise izsiljevanje prednosti ker to je najlezej...

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ahja vej pa pravila pravijo ka se moreš prepričati či je varno zavijanje.

In reply to by Ahja.. (ni preverjeno)

Ahja.. (ni preverjeno)

Je ze res... ampak ce se nekdo preprica, da je prosta pot potem pa prileti motorist z 150km/h od nikoder je pa kdo kriv? Ne nabijati z taksimi bednimi... kda se avto pela 100km/h pa ma nesreco se takoj pise neprilagojena hitrost ali pa alkohol, ( ka se razmimo ne podpiran nej alkohol pa nej hitrost za volanon) ali kda pa ma motorist nesreco pa vedno izsiljevanje prednosti, vsi pa znamo kak se vozi 90% motoristov... sami bi mogle najbole na sebej pazte nej pa ka glavno ka gas ide do kraja vej nikak de ze pazo... nejde to tak... nazalost...pa ciduze hujse je...

In reply to by . (ni preverjeno)

Mura je pri Ledavi (ni preverjeno)

Meni tudi ni jasno, zakaj tak članek z namigom o krivdi voznice? Je to uradno poročilo policije? Kje je novinar dobil zapisnik?
Po zapisanem... sta se peljala dva avtomobila eden za drugim in tudi oba z vklopljenima smerokazoma za vožnjo v levo? Če da... kaj je imel motorist prehitevati že prvi avto? Vsi, kateri modrujete o krivdi voznice si izračunajte, koliko je peljal motorist in koliko metrov na sekundo je prevozil. Ker verjetno ni peljal manj kakor npr. 120 km/h, je to potrebno deliti s 3,6 in dobiš rezultat prevoženih metrov v sekundi. Že, da sta se tudi avtomobila premikala, pa vseeno, še posebej, če je cesta že prej zavijala levo ali desno in se motorist še bolj ni mogel opaziti.
Koliko časa je imela voznica čas, da ga je opazila, še posebej, ker je bila sigurno pozorna na avto za svojim?

In reply to by Ahja.. (ni preverjeno)

Hshsh (ni preverjeno)

Cakajte! Tu neka ne stima. Ce nebi motorist naredo prekrska, nebi bilo nesrece... Svasta...

ee (ni preverjeno)

motorist je podrejeni
lehko jebes nase pravo

lukčev mesec (ni preverjeno)

No, nekoga pač morajo kaznivati ali ovaditi.
In, ker mrtvemu ne morejo izdati plačilni nalog so pač za vsak slučaj ovadili voznico avtoja.
Pa naj se sedaj tožilstvo, sodišče in odvetniki dalje s tem ukvarjajo.
Zaradi divjaka pa bo sedaj ženska trpela nekaj let, da se to razreši !!!!!!!!!

ee (ni preverjeno)

mocnejsi mora predvideti ka bo delal podrejeni
okrog sebe moras meti vec kak zavorno pot -nazaj tudi

Ahja.. (ni preverjeno)

Ne bluzi... pesec je te tudi proti motoriste podrejeni? Pa kelko motoristov se stavi na prehodi za pesce? V zivljenje san se toga nej dozivo pa iden proti 40...

In reply to by ee (ni preverjeno)

Starejše novice