Slika je simbolična.
Na Hrvaškem je prišlo do grozljivega dogodka, v katerem je pes 32-letnega Slovenca napadel otroka, prav tako iz Slovenije. Poškodbe otroka naj bi bile po prvih podatkih hude.

Včeraj okoli 19.10 so hrvaški policisti prejeli obvestilo, da je pes 32-letnega Slovenca v Pakoštanah poškodoval otroka iz Slovenije, poroča hrvaški portal Index.hr.

Trenutno poteka kriminalistična preiskava zaradi ugotavljanja vseh okoliščin dogodka, po dosedanjih podatkih pa je pes pasme ameriški staffordshirski terier, ki ga je lastnik držal na povodcu, a brez nagobčnika, ugriznil otroka pred avtodomom v kampu. 

Poškodovanemu otroku so nudili zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Zadar, kjer so njegove poškodbe ocenili kot hude.

Po končani kriminalistični preiskavi so zoper lastnika psa podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja življenja in premoženja s splošno nevarnim dejanjem ali sredstvom.

Komentarji (33)

Durmol (ni preverjeno)

in potem tisti ki jih imate brez povodca,kaj šele nagobčnika pravite "saj ti ne bo nič". aha. upam, da starši fino tožijo tega neodgovornega lastnika. ubogo deto, upam, da preživi s čim manj travmami.

Romski mačo (ni preverjeno)

Pa ka te zaj.Naši psi se tudi sprehajajo prosto po cestah pa nej problem.Ka je pa fačok lezo k pesi si je sam kriv.

In reply to by Durmol (ni preverjeno)

..,,.. (ni preverjeno)

Eni povsod vlečejo s seboj te kutje. 😡🐕‍🦺

anton77 (ni preverjeno)

Ponavadi vejkši je idiot, bole "nevarnoga" psa nabavi. Pa je nej nevaren pes, nevaren je njegov zabiti lastnik z vsejmi svojimi kompleksami. Brez psa nula, z pson pa "junak"....

Romski mačo (ni preverjeno)

Po sebi smatraš butl zabit.Nejga vekše nule od prtegnjenega prekmurca zato pa veselo veselo prekmurci babe vam jebemo Romski mačoti kda ste v službah in zdoma ka tak pravijo ka mate prekmurci premale piceke hihihihihi.

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

Tudi kolesar (ni preverjeno)

V Kuštanovcih psi, lastniki pa Romi na tistem križišču, terorizirali mimo vozeče kolesarje, verjetno pešce... Kolikor vem, so bile prijave na policiji, ampak verjetno spet v stilu: dokler se nič ne zgod, mi...? Ker po cesti teka sem in tja en velik rotvajler... se lahko zgodi kaj srhljivega.
Februarja sem podal prijavo zaradi napada... nikjer v medijih oz. sobotainfo nisem tega zasledil, torej policija ni zadeve dala med kroniko, bi lahko kar verjel, da niso naredili niti zapisnika?
In potem se čudimo, da določeni lastniki počnejo, kar se jim zljubi glede psov. Tudi v Fikšincih ni nič bolje, trije psi veselo na cesto, če se pelješ mimo. Seveda lajajo in se zaletavajo v kolo, kaj pa bi bilo, če bi te ali zbili s kolesa ali uspeli tako ali drugače zaustaviti, pa si niti pomisliti ne upam.

Poznavalci (ni preverjeno)

V Satahovcih nej nika baukše. Psi po cestaj ali pa cejle nočij lajajo doma privejzani. Neven ge so inšpekcije.

Kmečkapamet (ni preverjeno)

Se strinjam.

In reply to by Poznavalci (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Na celoletnem dopustu.

In reply to by Poznavalci (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Dokler ne bo kazni, da se lastniku psa kateri ni na povodcu in z nagobčnikom zavrti v glavi od cifre ne bo reda.

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Kaj, ko bi enkrat plačala kazen in stroške zdravljenja, zavarovanja policija, če je bila ali več prijav na določeni lokaciji, kjer se pojavljajo nevarni psi. Da oni enkrat kot gospoda grejo mimo hiše, lastnik pa ravno takrat, ker ve, da bo kontrola, pse zapre, ni ne dovolj, niti pošteno do državljanov, kateri jih plačujemo.
Pa da vidimo, kaj bodo izbrali: stalna kontrola na cestah, kjer ob malce povišani hitrosti ne ogrožaš nikogar, ali kontrola taka in drugačna do lastnikov spuščenih nevarnih psov, kateri pa ogrožajo nedolžne državljanke in državljane.
Policija... spravite se že enkrat na delo in zaslužite svojo plačo. Ta ni sestavljena samo zaradi kontrole prometa in morda enkrat na pet mesecev, ko je potrebno uporabiti pištolo. Sicer pa, kateremu policaju kaj ni všeč, naj bi se učil za direktorja, kaj vem, Ge-i-ja in bi imel devetnajst tisoč evrov neto plače in nič posla z psi!!!

In reply to by vodka (ni preverjeno)

Lapi (ni preverjeno)

Psa bi bujo 1000% lastnik pa bi ležo v bolnice z hudime poškodbame fiks.

100-100 (ni preverjeno)

Bi se posro v lače, tou edino bi napravo.

In reply to by Lapi (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

To je edina prava rešitev. Za take zadeve pristojne službe sicer obstajajo, vendar ne delajo. Inšpektorji? "Premalo jih je".

In reply to by Lapi (ni preverjeno)

Panvita Prašič (ni preverjeno)

Sem ponosen Panvita Prašič in se oglasi pri v Panviti in Bioplinarni pa nam ne bo treba nabijati prašiče v rit.Mi z Radgonske in Verženske strani ti že pokažemo ka je naša trda klobasa v tvojo rit tak ka boš cvilo poleg kak prašič ka tudi si kda te bomo štepali smrdlivec dam ja tebi bujti psa kateri je več vreden od tebe.

In reply to by Lapi (ni preverjeno)

Qwertzyx (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Froc verjetno nič kriv ne? Verjetno je sam rožice nabiral pred avtodomom, ziher ni v psa drezal al ga pa za rep vlačil..

Prej bi kakega pamža na povodec trebalo kot pa psa

ena pač (ni preverjeno)

sploh ni izključeno, da ni nič kriv, vendar zato pa ga more napasti pes, ki se prosto po prešernu sprehaja med ljudmi. Nehajte že s takimi zagovori! Pes je žival in se prosto gibati med ljudmi nima kaj! Nikoli ne veš, kaj se psu obrne v glavi. Zdaj pa me linčajte tisti, ki ste kao "zagovorniki" živali! NI čuda, da je toliko bolezni, ko pa se več ne vejo kje so meje med človekom in živaljo (spanje in sobivanje v stanovanjih, hišah, skupna kosila pri mizah, spanje v isti postelji,.....). Pes je za naravno okolje, njegov naravni prostor je vrt. Če že imate psa mu zagotovite vrt, kjer se bo prosto gibal, pa 2x na dan na povodec in na sprehod, da se pes nahodi (zraven pa še lastnik). Bo obema dobro delo.Ne pša da si pse, mačke,... omišljate, da niste kao sami

In reply to by Qwertzyx (ni preverjeno)

Lejvi76 (ni preverjeno)

Pes sodi na lanc pa gotovo. Ta cuckomanija ka se dogaja zadnjih per let je nevzdržna. Posrane ulice od pasjoga dreka, vepa moreš več gledati ka ne stopiš v kakši drek. Pomali do ulice kak kurnjek ka je vse vsrano.

lalika (ni preverjeno)

Ti seljak pa misliš ,da si svetovljan postal.

In reply to by Lejvi76 (ni preverjeno)

Fuhrer (ni preverjeno)

bi tebi pasalo, da si na lancu? ne, to ni rešitev, pač pa boks, če ni večjega, zagrajenega dvorišča.

In reply to by Lejvi76 (ni preverjeno)

Kmečkapamet (ni preverjeno)

Krava je tudi na lanci.kokoš v premali kletki. Boks naredi psa dosti bolj neumnega

In reply to by Fuhrer (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Ali je prava rešitev tudi stanovanje v stanovanjskem bloku?

In reply to by Fuhrer (ni preverjeno)

lalika (ni preverjeno)

Kaj pa silijo v pesa . Je ograja ,pes za ograjo pa deca tiši roke k pesu. Kriva je tudi nevzgoja otrok , starsi ne upajo otrok vzgajat, ker so sami pusiji.

Lara Ra (ni preverjeno)

Se nebi mogla bolj strinjat. Če kdo pač ima psa in se odloči z njim iti na morje je to njegova odločitev in mora poskrbeti da je pes vedno na povodcu in se nič ne zgodi - zato je odgovoren sam! Tudi midva sva bila na dopustu s psom in ne morem verjeti kaj se dogaja na plažah... otroci ene družine, ki so bili poleg nas so cel čas skakali pred psom, ga klicali k sebi in na koncu celo metali kamenčke v najinega psa. Najin je pač mirno ležal in ni reagiral ampak vsak pes bi lahko. Otroci vedno hodijo do najinega psa čeprav izrecno povem da naj gredo stran - zakaj? Zato ker pač nočem da bi se kaj zgodilo, pes lahko tudi skoči na otroka in ga podere ker bi se rad igral in bo tudi problem! V enem primeru ko smo sedeli v kafiču sva opazila da je otrok psa celo lovil za rep in ko se je pes obrnil nama je oče povedal par krepkih, češ da naj gremo stran s psom. Šokirana sem vedno nad komentarji saj dejstvo je da je resnica taka: ni nevarnega psa, nevaren je samo človek! Kako ga naučiš in vzgajaš takšen pes tudi bo. Enako je z otroki - ki na plaži skačejo in se derejo cel čas, če pa pes enkrat zlaja pa je takoj nevaren in ga je treba odstraniti. Še vedno stojim za tem, da je človek največja žival in nekateri mislijo da smo na vrhu prehranjevalne veerige ampak nikoli nismo bili v naravi bi pogrnili kot je le možno hitro! Zato spoštujmo živali, z njimi ravnajmo dobro in nosimo odgovornost za svojega psa in okolico.

In reply to by lalika (ni preverjeno)

Kmečkapamet (ni preverjeno)

Pes ni za na plažo pa pika.

In reply to by Lara Ra (ni preverjeno)

Tudi kolesar (ni preverjeno)

To ne drži, drži se komentarja nad tabo!

In reply to by Kmečkapamet (ni preverjeno)

Bravo, (ni preverjeno)

še na plažo pa v kafiče sta to đukelo vlačila.

SirOliver (ni preverjeno)

To je pasma, ki zahteva zrelega in izkušenega lastnika, ne pa da vsak frustrirani malinovec vlači to mrcino naokoli brez nagobčnika.. To je tudi zelo zaščitniška pasma do lastnika in lahko kak čuden gib mimoidočega povzroči, da pes reagira, in s tem mora lastnik računat, ne pa da se izgovarja na otroke, ki so pač radoživi. Res je, da so nekateri tudi nevzgojeni, zato pa mora biti lastnik psa "vzgojen". Lastniki takih pasem bi morali imeti licenco.

SirOliver (ni preverjeno)

... in ja, tisti, ki primerjate vzgojo psa in otroka ste resno mimo ...

In reply to by SirOliver (ni preverjeno)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Gre človek na sprehod po pločniku v Murski Soboti, ko se iz čistega mira izza dvoriščne ograje zaleti kosmatinec in besno laja. Vprašanje: ali imam pravico hoditi po pločniku, ali ne? Ali imajo lastniki psov pravico imeti žival prosto na dvorišču, ki napada in straši mimoidoče ljudi?

Fuhrer (ni preverjeno)

pišite novinarjem, naj vprašajo odvetnike, da ne boste sami rabili plačati odvetnika.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Pa saj sva to že obdelala? Če misliš triste tri bebskače na Prešernovi... ja res je, brez razloga se zaletijo do ograje, ven itak ne morejo. Vzgoja teh psov je izredno slaba, pa čeprav mislim, da bi se samo hoteli igrati. Žal pa lastnik, ima tri pse, pa močno dvomim, da jih vodi na sprehode, da se ukvarja z njimi???

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

V stanovanjskih blokih in okoli njih vidiš že več pesovja kot ljudi. Pa tudi nepobranih iztrebkov ne manjka. Pa ni komu nič. Pes lahko za razliko od njegovega gospodarja, serije kjerkoli, če se mu zahoče, pa še grize. Vsak pač naj sam pazi kam stopi in se brani kot ve in zna.

Starejše novice