Slika je simbolična.
Obsojenega pedofila na Hrvaškem 'kaznovali' z delom v društvu za otroke s posebnimi potrebami.

Moškega, ki so ga na Hrvaškem obsodili zaradi spolnega zlorabljanja deset let stare pastorke, so kaznovali z družbenokoristnim delom v društvu za delo z otroki s posebnimi potrebami, je razkril hrvaški časnik 24sata.

Tja ga je napotil probacijski urad pravosodnega ministrstva, ki je po mnenju ministra Ivana Malenice tudi odgovoren za napako.

Obsojenega pedofila iz Slavonije je sodišče kaznovalo z 11 meseci zapora, a so mu zaporno kazen spremenili v družbenokoristno delo.

Probacijski urad v Osijeku ga je napotil na delo v zabavno-vzgojnem parku v enem od slavonskih mest, ki so ga zgradili izključno za delo z otroki s posebnimi potrebami. Tam je več mesecev opravljal fizična dela, kot so košenje trave, popravljanje ograje, barvanje naprav za igranje.

Primer je danes potrdil tudi pravosodni minister, ki je dejal, da je zanj odgovoren probacijski urad. »Vedno je odgovoren probacijski urad. Očitno je prišlo do napake, težko to razumem,« je izjavil Malenica.

Minister je dejal še, da je nesprejemljivo in popolnoma nerazumljivo, da se je to zgodilo.

Napovedal je, da bodo v internem postopku ugotovili, kaj se je zgodilo in kdo je odgovoren za napako. Dodal je, da bodo, če bo treba, sankcionirali določene osebe.

Kakšne sankcije bodo sprejeli, ni pojasnil, je pa poudaril, da bo treba spremeniti zakon, če se bo izkazalo, da gre za sistemsko napako.

Komentarji (14)

Jinok (ni preverjeno)

Kak betžna drüžba smo gratali, adijo pamet!

Frteljblanka (ni preverjeno)

Ne nismo...betežni so umetniki in država da jih plačuje da ne delajo nič in da se praskajo cele dneve po jajcih.

In reply to by Jinok (ni preverjeno)

Jinok (ni preverjeno)

Ti so gli nej pri sebi

In reply to by Frteljblanka (ni preverjeno)

Houbigdh (ni preverjeno)

Ali je bil to spet tisti umetnik ki je drogiral otroke in jih potem večkrat nategnil.

TNT666 (ni preverjeno)

in bil je član nevladnih organizacij
in dobival je ogromne pare od države

In reply to by Houbigdh (ni preverjeno)

tuncika

Najprej je potrebno "v rit nabrcati" tistega v ustanovi, ki ga je sprejel. Vsak vodja ima po ustavi pravico, da zavrne neprimerno osebo, četudi tako odloči sodišče. Torej so suvereni pri svojih odločitvah, ampak je jasno, "da nekateri vodje ustanov" to počnejo zavestno, zaradi pripadnosti tej ali oni ideologiji.

Tecumseh (ni preverjeno)

Tudi po mojem mnenju je to zelo neprimerna usmeritev pedofila v tako ustanovo. Otroci so najbolj ranljivi, to so izgleda pozabili.

In reply to by tuncika

Dejan svinskkoglavi (ni preverjeno)

Leiko bi pri SAB bil maser in bi debelo ritmi babo nadiral za kazen

uyyy (ni preverjeno)

To je tak kak ce bi pijanca poslali delat v gostilno.

realnooo (ni preverjeno)

PA KA SE VI HRVASKAINFO? PA KOGA BRIGA TAU!
RAJSI PISITE O NASIH GEJIH....

realnoo (ni preverjeno)

Ka je socialaš ka ti luft ne paše.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

huehue (ni preverjeno)

če bi že za kakoli mogla biti smrtna kazen, je to za pedofilijo. da jebem mater tistome ka to dela. bilice njeme odrežen pa ga nakrmin z njimi

huehue (ni preverjeno)

minuse pod to objavo davlejo samo pedofili

In reply to by huehue (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Če se ne motin je neka podobnoga bilo v Berlini. Tan je eden psiholog bil mnenja, ka je za zavržene in neljubljene otroke najboukše, ka so posvojeni k pedofilan, ker naj bi tan kao dobivali ljubezen in naklonjenost, štere prlej pač nejso dobivali. In center za socialno delo je to delo mislin ka 30 let... Ampak dobro, tisto je bilo negi od 1965 dale, to pa je bilo 2020

Starejše novice