Policisti razkrili podrobnosti brutalnega napada na mariborsko sodnico.

Na domu mariborske sodnice Daniele Ružič, ki je minuli konec tedna bila žrtev brutalnega pretepa tik pred lastno hišo, je včeraj potekala intenzivna kriminalistična preiskava. V postopku, ki se je zavlekel pozno v noč, naj bi po neuradnih informacijah pridržali partnerja napadene sodnice.

Policisti Policijske uprave Maribor so v povezavi s preiskavo poskusa umora danes podali izjavo za javnost in razkrili dosedanje ugotovitve.

Kot so povedali, intenzivna kriminalistična preiskava poteka tako v povezavi z zasebnim življenjem kot tudi z delom sodnice:

  • Po ogledu kraja je bilo opravljenih več pogovorov z njenimi sorodniki, sodelavci in sosedi.
  • Na podlagi odredbe so v preiskavi stanovanjske hiše in dveh vozil iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. 
  • Dosedanji izsledki in zbiranje obvestil še niso dali odgovor na vsa vprašanja, zato jih policisti tudi ne morejo podrobno pojasniti.
  • Včeraj popoldne so pridržali osumljeno osebo, s katero danes nadaljujejo postopke, podrobnejših osebnih podatkov medtem ne razkrivajo.
  • Gre sicer za edino hišno preiskavo, ki je potekala v omenjenem primeru.
  • Vključen je tudi strokovnjak Nacionalnega forenzičnega laboratorija.
  • Na podlagi elementov kaznivega dejanja incident še vedno klasificirajo kot poskus umora.
  • V zvezi z ozadjem dogodka oziroma motivi storilcev policija še ne daje komentarjev.
  • S preiskavo se trenutno ukvarja le Slovenska policija, tuje oblasti torej niso vpletene.

Sodnica Daniela Ružič, ki je v nedeljskem napadu utrpela več zlomov in hude poškodbe glave, je medtem po zadnjih znanih podatkih na zdravljenju v UKC Maribor.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Štiblec (nepreverjen)

Kakšna breka je bila - napad na sodstvo, te pa do zdaj gor prišli ka se sami med sebov bijejo pa koljejo. Ge pa je etika in pravila obnašanja takšne sodnice in te taki bi nej ljudstvi sodili.

ne-vernik (nepreverjen)

Torej med partnerski dialog malo drugače, izgleda, da so politični psi pričeli prehitro lajati. Barbika postavi se pred ogledalo !!

In reply to by Štiblec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čudna je ta mariborska policija. V kriminološki znanosti velja, ka se mora prizorišče KD zavarovati in hišne preiskave izvesti čimprej. Mariborski kriminalisti pa so drugačnega mnenja, mogoče pa so na predavanji manjkali. Čakali so en teden, pa te hajdi v akcijo. V ton časi so sledi že lahko rekle pa-pa.

lauraas (nepreverjen)

Tako je čarni vrag, spet bo isti epilog, kot pri Milku Noviču. Samo, da ne bo kaj krivo krivosodstvo!!!

Jj-zapornik (nepreverjen)

Ka je opica? Gda de cejlo sodstvo pod komando sds te bos srecna? Kak de li te neodvisno. Janso v zatvor pa mir ali pa ze ednouk koncno izvesti lustracijo ka se rejsimo teh komunistov keri se vedno harajo po sloveniji z janso na celi.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si očitno nej v toki dogodkov. Policija in sodstvo je še vedno pod komando rdečekožcev, zato pa so Janšo zaprli pred volitvami. Mogoče pa se je Janša san dal zaprejti, ka omogoči volilno zmago Cerari, Bratuškovi, Erjavci in ostali kompaniji.

In reply to by Jj-zapornik (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

ista praksa se dogaja v občini ms seveda če spremljaš. SD(komunisti) ob rekordnen proračunu be še cejli dobiček od lekarn meli. vse bi radi pod sebe skopali.....pa udri po siromaki tan najležej dobiš

In reply to by Jj-zapornik (nepreverjen)

Vujo (nepreverjen)

Ja ja nej je dobra bila v privat življenji... Saj pri takšnih ni kaj drugoga čakat.

čarni vrag (nepreverjen)

Nevem kakšna je ta naša policaja. Po skoraj enom tedni oni iščejo sledi pa predmete, ki naj bi jih uporabil napadalec. To je nekšni vic, saj to je nemogoče. Lejko bi si vzeli kakšen teden in globoko premišljevali in analizirali.

lauraas (nepreverjen)

Jj zapornik, tebi je dovolj dobro v tej državi, ki ji vladajo kumunisti (levičarji)?

jug (nepreverjen)

zapornik!, tebi rejsan ne bi škoidilo ka bi v zapor šo! Pokvarjenec eden. Kučanov ritolizec, zaj boš pa pravo ka je nej biu proti, odcepitvi, pa ka je un zaslužen za tou božno Prekmurje.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

jug (nepreverjen)

zapornik!, tebi rejsan ne bi škoidilo ka bi v zapor šo! Pokvarjenec eden. Kučanov ritolizec, zaj boš pa pravo ka je nej biu proti, odcepitvi, pa ka je un zaslužen za tou božno Prekmurje.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice