Sobotni uboj 35-letnice v Peskovcih na Goričkem, ki ji je življenje vzel partner, je močno šokiral Slovenijo. Osumljenega so danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pomurje in širšo Slovenijo je v soboto pretresla nova družinska tragedija.

46-letnik je zunajzakonski partnerki nasilno odvzel življenje za štirimi stenami njunega doma v Peskovcih, kraju na območju občine Gornji Petrovci.

Danes popoldan je bil osumljeni sobotnega uboja zunajzakonske partnerice, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti. Sodnik je zoper njega odredil pripor.

»Kriminalisti in policisti bomo, v tej zvezi, zbirali še dodatna obvestila in informacije,« so ob tem sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

46-letnik policijo poklical sam

O zločinu je včeraj spregovoril vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous. Potrdil je, da je 46-letnik policijo poklical sam.

V soboto 10. septembra, nekaj čez 18. uro, je na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota poklical 46-letni občan iz območja Policijske postaje Gornji Petrovci in povedal, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno zunajzakonsko partnerko. 

Na kraj je bila takoj napotena patrulja Policijske postaje Gornji Petrovci in reševalci. Policista sta ob prihodu na kraj našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. 

Na kraj je bila napotena še skupina kriminalistov in dežurni preiskovalni sodnik ter dežurna preiskovalna tožilka. Preiskovalni sodnik je opravil pregled kraja kaznivega dejanja in odredil sodno obdukcijo, zoper osumljenega pa strokovni pregled v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Za zaščito otrok so poskrbeli, je še dejal Rous, vse aktivnosti vodi center za socialno delo.

»Za zaščito dveh otrok žrtve in osumljenega so policisti obvestili Center za socialno delo Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel za njuno varstvo,« je povedal. 

Kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju ter tudi o poteku in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, kateremu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje in posledično uboj žrtve. 

Osumljenega v preteklosti policisti še niso ni obravnavali za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. Policija preiskuje kaznivo dejanje uboja in ne umora. Predvidena kazen za uboj je zapor od petih do petnajstih let.

Komentarji (16)

Sovič-1 (ni preverjeno)

Najprej jo je zadavil potem še zabodel!in to ni naklepni umor?budale fuknjene,bil je umirjen in ni bil obravnavan z strani policije.od sobotnega večera naprej je MORILEC! poznam ga pa že dolgo in zelo dobro!za mene je od sobote naprej Morilec in.

Zzzzz (ni preverjeno)

Pa zna se zakoj so njemi vse bivse vujsle. zato ka je nad vsemi scel meti absolutni nadzor. Niti dihati so nej smele. Zato pa je sao iz svoje okolice ka so ga lidje tan prevec poznali. Pac bolano ljubosumen clovek keri ma se probleme z alkoholon. Tipicen sociopat

In reply to by Sovič-1 (ni preverjeno)

Tišinčar (ni preverjeno)

No ajde razjasni nan z kere okolice je pa te šao? Ga poznaš? Ali si samo čül?

In reply to by Zzzzz (ni preverjeno)

tanjaa flaškon (ni preverjeno)

Sedaj ko je svoboda
Še ubija na veliko
Mislim da je kriv
Jansa

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

Sovič-1 (ni preverjeno)

Preselil se je iz Mengeša v Kuštanovce in nato v Peskovce!

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Pa ti ne šteješ.
Zakon je jasen in pravniki bodo povedali kaj in kako.

In reply to by Sovič-1 (ni preverjeno)

tanjaa flaškon (ni preverjeno)

Seres tele mamino

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Bruhamm (ni preverjeno)

Kot prvo jo je nekajkrat zabodel nato ker je še kazala znake življenja pa jo še zadavil,nato si je privoščil nekaj alkohola da bi imel boljši alibi za umor.Tega psihiča zapreti doživotno in takim labilnim psihičon odvzeti otroke ker se bo še tudi na njih spravo!

čarni vrag (ni preverjeno)

Kelko je meni znano, o kvalifikaciji kaznivoga dejanja odloča sodišče in ne policija.

Odg. čarni... (ni preverjeno)

No povejte, če ni tak. Verjetno ste edini ka vas to zbodlo. KDO JE TA POLICIJA SOBOŠKA, DA ODLOČA NAMESTO SODIŠČA!?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

BJ968 (ni preverjeno)

Vidim ka res ne veš kdo odloča o kvalifikaciji kaznivega dejanja. Ka ti povem ka boš znal za naprej. To je tožilec, na sodišču pa nato sodi sodnik

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Kakršno koli kazen bo izreklo pravosodje, je treba vedeti, da je vest najhujši sodnik. Ne bo zagotavljala več mirnega spanca. Pred njo ni mogoče ubežati. In to je najhujša kazen, kazen, ki se ne da odsedeti.

3467 (ni preverjeno)

Itak se bo zgovarjal na nepristevnost, kar je najvecji nateg v svetu prava in pravicnosti.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Zanimivo, da do ga sploh priprli.
Bolj zaradi raje, ki bi težko razumemla, da bi se osumljen lahko branil tudi s prostosti.

tanjaa flaškon (ni preverjeno)

A si ti nor
Ali ti noge smrdijo

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Suzuki (ni preverjeno)

Jebeno de

Starejše novice