Vir: posnetek zaslona
Po brutalnem pretepu sedmošolke na strehi nakupovalnega centra, oškodovanka iz celjske osnovne šole razkriva, da se še vedno boji za svojo varnost, saj se grožnje nadaljujejo.

Slovensko javnost še vedno pretresa grozljiv primer medvrstniškega nasilja. Ta se je odvil na strehi celjskega nakupovalnega centra, žrtev pa je bila sedmošolske okoliške osnovne šole.

Posnetek incidenta, v katerem dekleta pretepajo in zmerjajo vrstnico, je nato zaokrožil po družbenih omrežjih.

Nekaj dni kasneje so celjski policisti sporočili, da so identificirali pet mladoletnih osumljencev uradno pregonljivega kaznivega dejanja nasilništva, sedaj pa je žrtev brutalnega pretepa javno spregovorila.

Preberite še:

Sedmošolko po brutalnem pretepu znova zmerjali

Celjski nakupovalni center je postal prizorišče nasilnega incidenta, ki se je začel kot spor med mladoletnico in eno od deklet.

Vendar pa se je situacija hitro zaostrila, saj je dekle postalo tarča celotne skupine mladoletnic. Na strehi nakupovalnega centra so se na žrtev zgrnili, pretepali, brcali, klofutali in jo lasali.

Vse skupaj je potekalo pred očmi številnih drugih mladoletnikov, vendar nihče ni priskočil na pomoč. Nasprotno, mnogi so nasilje spodbujali in celo snemali z mobilnimi telefoni, po tem pa posnetke objavili na družbenih omrežjih. Posledice tega grozljivega napada so bile za žrtev še dodatno travmatične.

»Nobena od punc, ki so me pretepale, se mi ni osebno opravičila. In tudi ne pričakujem, da se mi bodo. Pisali sta mi sicer dve, ki sta me napadli, da se mi opravičujeta, ker ne bi radi imeli opravka s policisti. Nisem jima sploh odpisala,« je za portal 24 ur razložila sedmošolka.

Pri tem je dodala, da jo je zelo prizadelo, ker ji nobena od punc ni priskočila na pomoč.

»So se pa opravičili starši nekaterih deklet, ki so sodelovale v pretepu. Po drugi strani pa so me nekatere sošolke še po dogodku spet zmerjale v šoli in bile nesramne. Pojavljajo se tudi grožnje, da bodo obračunali z mano, če bodo koga zaradi incidenta doletele sankcije,« je s strahom za portal povedala žrtev napada in pri tem dodala, da se v šoli ne počuti več dobro, strah pa jo je tudi izven šole.

Preberite še:

»Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega«

Za 24 ur je spregovoril tudi sorodnik napadene sedmošolke ter izrazil močno ogorčenje ob brutalnem pretepu, ki ga je doživela sedmošolka. 

»Nepredstavljivo in nedopustno je, da je več kot 20 mladostnikov zgolj opazovalo pretep moje nečakinje, nihče pa ni posredoval ali poskušal ustaviti udarcev, ki so padali po njej. Nekateri so celo spodbujali nasilje, se smejali, snemali in se zabavali,« je povedal. 

Presenečen je, da niti enemu mladostniku ni bilo mar za žrtev in da niso ukrepali proti divjanju napadalnih deklet.

»Sprašujem se, kaj je narobe s to družbo, s temi ljudmi, mladoletniki, ki dopuščajo tako nasilje med sovrstniki? Nobene empatije ni več. Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega. Resnično sem zgrožen, koliko nasilja je danes na osnovnih šolah, otroci hodijo s strahom v šolo, se bojijo nasilnih vrstnikov,« je za 24 ur izrazil svoje občutke.

Odgovornost bi morali po besedah sorodnika žrtve prevzeti tudi starši

Ob tem poziva vse starše otrok, ki so sodelovali v pretepu ali pa so se zabavali ob tem, naj se zamislijo nad svojimi dejanji, saj nihče ne ve, kdo bo naslednja žrtev in kako se bo zadeva končala. 

»Ko sem na posnetku slišal poziv enega od fantov, naj vržejo nečakinjo čez ograjo, sem bil šokiran. Dovolj bi bilo le trenutka nerazsodnosti in nekdo bi jo lahko dejansko porinil čez ograjo na strehi nakupovalnega centra. Nesreča se lahko zgodi hitro,« je opozoril. 

Dodal je, da je še bolj žalostno to, da starši problematičnih otrok iščejo razloge za njihova dejanja in si zatiskajo oči pred resnico, ter jih zagovarjajo na vse možne načine. 

»Potem pa se moraš skoraj opravičevati, ker so pretepli tvojega otroka. Ne rečem, da so starši vsega krivi, a veliko pa. Ker jim dajejo potuho, ko to ni primerno. In prve reakcije staršev ob takšnih dogodkih, da umaknejo prijavo na policiji, niso prava pot za reševanje težav,« je za 24 ur še povedal družinski člani napadene sedmošolke.

Komentarji (7)

pohorskisvizec (ni preverjeno)

če bi moji hčeri kakšna golazen grozila
bi jim jebal milo mater
in potem bi bili očetje ljubosumni
in bi sami v roke vzeli dekline
ki bi bile krive za nategnitev
njihovih mater

Marija!PaFego (ni preverjeno)

to doma gledajo kcoj zato pa so nasilni…. boze zamislite se keri minuse zgoraj talate… metek v celo…

In reply to by pohorskisvizec (ni preverjeno)

H3030 (ni preverjeno)

to so že mafijske metode očitno imajo primitivci doma vzgled

tuncika

Za ljubitelje Woke, LGBT ideologije kdo izvaja nasilje in podmladka v SLO v branje..................kdo ?????
Združene države pretresa nov škandal, povezan s spolnimi prestopki, ki so jih na šolah zagrešile učiteljice. V zgolj dveh dnevih so jih aretirali šest.

Rasheed (ni preverjeno)

Deca do nas bila, to je naša prihodnost 😢

lukčev mesec (ni preverjeno)

Kje so dobri stari časi Jugoslavije ?

Če je kakšen mladenič bil preveč razborit se je učitelj malo "pogovoril" z njim.

V kolikor ni zaleglo je zadevo uredil ravnatelj.

Pri tako mladih ponavadi miličnikov niso rabili.

Nekako imam občutek, da ti mladeniči tudi svoje starše doma ustrahujejo.

Še bolj pa tudi preseneča, da so dekleta tista, ki delajo teror.

Nekoč so dekleta bila vzor in kakšni fantje so delali probleme.

Unbeliever? (ni preverjeno)

Maligni narcisisti!!!

Starejše novice