Slika je simbolična.
Mariborsko okrožno sodišče je kot neutemeljen zavrnilo ugovor zoper obtožnico za 23-letnega Luko Gašpariča, ki mu tožilstvo očita poskus umora, potem ko je septembra lani v mariborskem parku z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno dekle.

S tem, ko je mariborsko okrožno sodišče zavrnilo ugovor je obtožnica postala pravnomočna, predobravnavni narok pa je razpisan za 1. junij, poroča Večer.

Kot še dodaja časnik, so na mariborskem tožilstvu prepričani, da je 23-letni Luka Gašparič svojo simpatijo hotel umoriti, kar bi mu zagotovo tudi uspelo, če ne bi vpitje napadene študentke doseglo policijske patrulje, ki je bila na obhodu parka, ter mlajše ženske in moškega, ki sta krike bolečine slišala vse do študentskega naselja ob Tyrševi ulici.

Obdolženi naj bi oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec.

Še preden jo je policijska patrulja našla ležati v mlaki krvi, je napadalec kraj zapustil, a se je pozneje vrnil v park, saj je tam pozabil nahrbtnik z osebnimi dokumenti.

Policisti so ga prijeli, po poročanju Večera pa naj bi v policijskem pridržanju dejanje deloma priznal in preiskovalcem celo povedal, kam je odvrgel morilsko orožje.

Motiv za strahovit zločin naj bi bilo ljubosumje

Je pa ob koncu sodne preiskave njegov zagovornik Žiga Podobnik dosegel, da je višje sodišče iz kazenskega spisa izločilo obtoženčev mobilni telefon in oblačila, ki so mu jih zasegli v času prijetja, kar naj bi se zgodilo zato, ker naj ga policisti ne bi na pravilen način seznanili, zakaj mu je bila odvzeta prostost, prav tako naj ga ne bi poučili o njegovih pravicah.

Ker je sodišče zahteve za izločitev ostalih dokazov zavrnilo, med temi po pisanju časnika še vedno ostajata nož in sekira, ki ju je storilec, ko je bežal s kraja zločina, odvrgel v bližnji grm in preiskovalcem dan po napadu na policijski postaji to tudi povedal.

Med dokazi je ostal tudi telefon žrtve, iz katerega izhaja, da jo je v noči na 4. september lani prav Gašparič zvabil v park, in to z zvijačo, da je pri akvariju pustil škatlo s sporočilom zanjo. Motiv obtoženega za strahovit zločin naj bi bilo njegovo ljubosumje, zaradi česar je v preteklosti že vlomil v hišo njene matere in ji poškodoval avtomobil, piše Večer.

Časnik še dodaja, da naj bi se Gašparič doslej zagovarjal, da je bil v času dejanja neprišteven, a je izvedenec psihiatrične stroke ugotovil, da temu ni bilo tako.

Komentarji (1)

čarni vrag (ni preverjeno)

Vaše pisanje je čudno. Zgodil se je poskus umora, zato obtoženec ni moril in posledično ni postal morilec.

Starejše novice