Vir: Facebook, Zadnje upanje
Nedavne poplave so prizadele tudi dom Valerije Kršlin, ustanoviteljice humanitarnega zavoda Zadnje upanje. Po tem, ko je s svojim zavodom pomagala že več sto posameznikom in živalim, pa sedaj sama potrebuje pomoč.

V zadnjih dneh so poplave pustile svoj neizbrisni pečat na življenju marsikatere družine. Med njimi je tudi družina Valerije Kršlin, ustanoviteljice zavoda Zadnje upanje, ki že vrsto let s svojim neizmernim zagonom in sočutjem pomaga posameznikom in živalim, ki jih je sistem pustil na cedilu. 

A zdaj se je v težkem preizkusu znašla sama. Poplave so prizadele njeno domovanje in ji postavile velik izziv. Kljub temu je z iskrenostjo delila svojo zgodbo.

»Zadnji dnevi so bili neizmerno naporni tako psihično kot fizično,« je na družbenem omrežju Facebook zapisala Valerija. 

Njeno stanovanje, nekoč polno dragocenih spominov, je bilo v poplavah popolnoma uničeno. Voda je odnesla vse pred seboj, družina pa se je znašla v situaciji, ko so bili prisiljeni opazovati, kako njihov dom tone pod vodo. 

Voda odnesla risbice, spričevala in spomine Valerijinega sina

V dveh garažah so polne vrečke, ki jih družina mora pregledati, da bi ugotovili, kaj je še mogoče rešiti. Valerijin sin se pripravlja na vstop v četrti razred, a so spomini na sobico, risbice, spričevala in priznanja izginili.

»Najtežje je opazovati njega, ker težko dojema in razume, da je izgubil celotno sobico, risbice, spričevala, priznanja. Vse je vedno skrbno hranil, da bo imel za spomin. Igrače so po večini neuporabne,« je izrazila Valerija svojo bolečino.

Raje kot zase v času poplav poskrbela za druge

Družina se bo morala spoprijeti z dolgo potjo obnove. Njihovo stanovanje ne bo vseljivo najmanj tri mesece, saj ga bo potrebno kompletno sanirati in osušiti. 

Valerija je tudi v času poplav raje kot zase poskrbela za druge. Zaposlena je namreč v domu upokojencev, poplave in posledično uničenje pa je spremljala le preko slik in videoposnetkov.

»V službi sem delala dva dni skupaj, kot vsi ostali zaposleni. Saj smo pomagali starostnikom in se spopadali s težko situacijo. Istočasno pa sem nemočno, s strtim srcem opazovala preko slik in video posnetkov, kako nam voda uničuje dom in kako dobri ljudje pomagajo reševati najnujnejše,« je zapisala Valerija.

Valerija sedaj sama potrebuje pomoč

V prvo vrsto so stopili dobri ljudje, med drugim sosedje in svojci, da bi Valeriji pomagali pri zaščiti njenega domovanja in reševanju tistih stvari, ki se jih je rešiti sploh dalo.

»Te povezanosti in nesebične pomoči več dni, ne bom nikoli pozabila,« je svojo hvaležnost izrazila Valerija.

Valerija, ki je svoje življenje posvetila pomagati potrebnim, tako sedaj sama potrebuje pomoč in podporo

»Vedno sem bila predana za pomoči potrebne, nikoli si nisem mislila, da bo takšna žalost doletela tudi nas. Hvaležna sem, da smo vsi ostali živi. Sin, partner, živali. Trenutno potrebujem počitek, da se sestavim psihično in fizično,« je še na družbenem omrežju Facebook zapisala ustanoviteljica zavoda Zadnje upanje Valerija Kršlin.

Vsi, ki želijo prispevati k obnovi domovanja družine Kršlin, lahko prispevajo na TRR: SI56 0483 5000 2051 219 ali preko PayPal računa [email protected].

Več informacij o zavodu in njihovem delu je na voljo na spletni strani www.zadnjeupanje.si.

Komentarji (9)

Njiva 4444 (ni preverjeno)

Vpa te dobij pomoc kak vsak drugi ..smo darovali za vse..zakaj treba za njo posebej

Stane33 (ni preverjeno)

boli me kurec za njo
dela naj
zakaj si je pa bajto postavila na poplavno območje
ne dam ništa

In reply to by Njiva 4444 (ni preverjeno)

Huu (ni preverjeno)

Mogoče ker je bilo tam zelo poceni gradbeni zemljišče.....

In reply to by Stane33 (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Točno!

In reply to by Njiva 4444 (ni preverjeno)

gost 00 (ni preverjeno)

Ge so pa rejsan tej naši estradniki napr. Saška Lendero, Werner, Ribička z Bosancon pa bi še lejko naštejval. Zaj so nikaj nej glasne kak te da je bijla KORONA. Tej v blato nejdejo ka se njim mrazij.

Stane33 (ni preverjeno)

mirno spijo in sanjajo o svobodi

In reply to by gost 00 (ni preverjeno)

black panter

Ka pa debela čoka,pa njene prasičke odijo kaj pomagat

. (ni preverjeno)

Kaj niste bili vsi prašički skupaj? Sram vas bodi, lenobe lene delomrzne!

In reply to by black panter

black panter

ka pa zobata klokanka zna lopato držati

In reply to by black panter

Starejše novice