*Fotografija je simbolična
Pomurski policisti so med kontrolo prometa v Dolgi vasi naleteli na 19-letnika iz Moldavije, ki se je vozil s ponarejenimi listinami.

Imetnika ponarejenega vozniškega dovoljenja so policisti PP IU Murska Sobota ujeli minulo soboto, malo po polnoči, ko so opravljali kontrolo cestnega prometa v Dolgi vasi.

Pri osebnem vozilu s slovenskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil državljan Moldavije, so ob kontroli listin ugotovili, da 19-letni voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja in uporablja ponarejeno listino. 

Kaznivo dejanje in še prekršek

Voznika so pridržali in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. Prav tako pa je bil z obdolžilnim predlogom priveden k sodniku za prekrške, zaradi vožnje motornega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sodnik mu je izrekel globo v višini 500 evrov in odvzel vozilo. Vozilo pa je bilo po koncu postopka vrnjeno slovenskemu lastniku, saj je tujec vozilo najel pri slovenskemu podjetju.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Verjetno je Moldavec imel v načrtu z vozilom odmagliti proti dragi mu domovini kjer bi vozilo izginilo neznano kam. Čudim se slovenskemu podjetju, ki vozila posojajo nekim Moldavcem, ki še vozniškega dovoljenja nimajo. So pa izgleda moldavski kriminalci zelo aktivni ravno v Pomurji. Zadnjič je eden razstrelo bankomat v Prosenjakovcih.

Starejše novice