Tik ob cerkvi Sv. Magdalene na Kapeli je gradbeno podjetje med izkopom zemlje za gradnjo zbirnika pitne vode naletelo na človeške kosti.

Na Kapeli je te dni marsikaterega sprehajalca pričakal srhljiv prizor. Človeške kosti v izkopani jami. Gradbeno podjetje SGP Pomgrad je namreč pri gradbenih delih za zbirnik pitne vode naletelo na grobove.

»Predvidevalo se je, da je nekje na tem območju pokopališče, a ni bilo znano, kje natančno. Zato smo za soglasje zaprosili Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in ga tudi dobili, pri gradbenih delih pa so ves čas prisotni arheologi,« nam je pojasnil Gregor Kocuvan iz SGP Pomgrada.

Je šlo za zločince?

Tudi učiteljica zgodovine na Osnovni šoli Kapela Bernarda Roudi se strinja, da je bilo na tem območju najverjetneje res pokopališče: »Ker pa gre za osamljene grobove, pa je moje mnenje, da je bil verjetno nekdo pokopan izven pokopališča, kot so nekoč pokopavali morilce in druge zločince

Sicer pa so na delu še vedno arheologi, ki pregledujejo tamkajšnje območje.

Komentarji (2)

dobrodelo

Še v grobu jim ne privoščite miru in dobrega imena. Učili so nas, da se o mrtvih ne govori nespodobno. Kdo od nas lahko sodi otem, kdo je v tem grobu pokopan. Mrtvim večni mir in pokoj!

zima.bella

Kaj pa, če je Atila in njegova straža??

Starejše novice