Na novinarski konferenci Policijske uprave Murska Sobota so danes predstavili več uspešno preiskanih kaznivih dejanj tatvin in ropov na širšem območju Murske Sobote ter med drugim razkrili več podrobnosti nedavnega napada na občana Beltincev.

Kot je pojasnil komandir soboške policijske postaje Tomislav Habulin, so policisti minulo soboto, malo pred 20. uro bili obveščeni, da je stanovalca na domačem naslovu v Beltincih napadel neznan moški in ga pri tem telesno poškodoval. 

»Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dva osumljena prišla do hiše oškodovanca, trkala na okno in nato poskušala nasilno vstopiti skozi zaklenjena vhodna vrata. Ko jima je oškodovanec odprl vrata sta vstopila v hišo in od njega zahtevala denar. Oškodovanec jima je izročil manjšo količino denarja, s čimer nista bila zadovoljna, zato sta ga pretepla in ga pri tem huje telesno poškodovala,« razlagajo v PUMS.

Eden od storilcev stari znanec policije, ropal je že na avtobusni postaji 

S hitro in uspešno intervencijo so policisti na relaciji Gančani-Beltinci malo po 20.30 uri oba storilca prijeli. Ker so obstajali priporni in pridržani razlogi, je bila 18-letnemu storilcu odvzeta prostost in je minuli ponedeljek bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor. 

Po pojasnilih soboške policije je osumljen storitve kaznivega dejanja ropa, za katerega je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let. 

Isti storilec je sicer že 14. junija letos bil obravnavan za storitev kaznivega dejanja ropa na Avtobusni postaji v Murski Soboti, kjer je napadel in pretepel oškodovanca, ob tem pa mu je tudi odtujil mobilni telefon ter denar, dodajajo v soboški policijski upravi. 

Zoper osumljenega je bila 22. julija podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa, za katerega je predpisana zaporna kazen od 1 do 10 let.

Na Policijski postaji Murska Sobota sicer ocenjujejo, da na našem območju živimo varno. Občane pa pozivajo, naj se v primeru, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, ne izpostavljajo, naj si poskušajo zapomniti čim več podatkov o storilcih in naj čim prej oziroma takoj po storitvi kaznivega dejanja pokličejo policijo. Zaželeno je upoštevanje samozaščitnih ukrepov, predvsem na področju premoženjskih kaznivih dejanj, še dodajajo.

Komentarji (7)

kanžor

Napišite kdo sta ta dva ne skrivajte in ne ščitite

Bluz (ni preverjeno)

Nej samo ime in priimek, še sliko obeh naj gor denejo. Pa mo vidli če ta tak pogumno ropala se dale.

In reply to by kanžor

trgatev (ni preverjeno)

Nekdo hoče nasilno vstopiti skozi zaklenjena vrata in on mu odklene? Jaz se zaklenem v nek prostor in pokličem policijo, amen.

teta pehta (ni preverjeno)

S taakimi "starimi znanci" policije so nekoč miličniki hitro opravili. Še na sodišče ni bilo treba iti. Večina jih ni več pomislila na kakšen rop.

čarni vrag (ni preverjeno)

Na Policijski postaji Murska Sobota sicer ocenjujejo, da na našem območju živimo varno.

Me veseli, ka se oboroženi policaji počutijo varne. Večina ljudi pištol še nema, ali če de šlo tak dale s temi "starimi znanci" policije se lahko to tudi spremeni.

lauraas (ni preverjeno)

Le kdo bi to bil?

nevenneven (ni preverjeno)

Če hoče kdo nasilno vstopiti k meni v hišo mu odklenem vrata z pištolo v roki, naciljano v njegova jajca in ........takšne stare znance policije peljati pred hudo jamo ali nekaj podobno in se zna kaj so tam delali. Ja na našem območju smo varni seveda oni so, kaj pa drugi občani???

Starejše novice