Vir: Policijska uprava Kranj
V začetku septembra so policisti na nogometnem igrišču v Škofji Loki obravnavali nasilen izgred skupine in poškodbe treh udeležencev. Policija prosi za pomoč pri prepoznavi oseb.

Na nogometnem igrišču v Škofji Loki se je septembra zgodil nasilen izgred, poškodovani pa so bili trije udeleženci.  

Incident se je zgodil 4. septembra ob 18.45, ko je na igrišče med nogometno tekmo vdrla skupina nasilnežev. Poškodovali so dva nogometaša in enega udeleženca. V incidentu je bilo udeleženih okoli 20 oseb.

Dva posameznika sta prepoznana, ostale še iščejo

Dva nasilneža so policisti že prepoznali, o ostalih pa še zbirajo obvestila. Okoliščine kažejo, da gre za nasilje med navijaškima skupinama z območja Ljubljane in Primorske.

V dogodku policija obravnava sume kaznivega dejanja nasilništva ter prekrške zaradi uporabe pirotehnike, oviranja javne prireditve in nasilno ter drzno vedenje posameznikov oziroma skupine.

Obvestila zbirajo tudi z namenom prepovedi udeležbe posameznikom na športnih prireditvah.

Jih prepoznate? 

Policija prosi za pomoč pri prepoznavi oseb na fotografijah v prilogi in pri pridobivanju informacij o drugih udeležencih nasilja. Kdor ima informacije, jih lahko posreduje na interventno številko 113. Če želi posameznik ostati anonimen, lahko podatke sporoči tudi na anonimni telefon policije 080 1200.

Vsakršno nasilje je nesprejemljivo in nima ničesar skupnega z navijaštvom. Prav tako ni dopustno, da bi taki in podobni neredi na športnih prireditvah postali običajen pojav, sporočajo policisti.

Zato mora biti v interesu vseh, da se taka dejanja razišče ter odkrijejo in obravnavajo posamezniki, so še zapisali.

Na fotografijah, kjer je obraz zakrit, so to osebo že prepoznali.

Komentarji (17)

ed (ni preverjeno)

Ja što pa te ne prepozna teh nacistov (Baby Crew Olimipja). To so mladinci Green Dragonsov. Saj pa nej čudo ka so si prijateljski z Youngsterami od Gringosov, kere so Gringosi že pred dvema letoma stirali pa jin prepovedali vstop na severno tribuno fazanerije zaradi podpore pa promoviranja nacizma.

Bukefal (ni preverjeno)

Od gda pa bosance podpejrajo pa promovejrajo nacizem?! ? Pri nas cigane pa njihove pavrske podloznike madzaronsko republiko, v ljubljane pa bosance nacizem. Znau san ka v Slovenije ide dosta stvari naroube ale ka tak fejst ide san se pa nej mislo!

In reply to by ed (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

Če ti misliš ka se to samo prinas dogaja? Malo si pogledni zgodovino ka so nacisti med 2.svetovno vojno delali Poljakon pa Ruson, pa maš vseeno tan navijaške skupine kere podpirajo nacizem. Če si slučajno gledo letos tekmo Žalgiris:Mura, te je malo pred začetkom tekme, gda so igralci prihajali na igrišče, kamera pokazala navijaško skupino Žalgirisa in si lejko lepo vido kak so navijači pozdravljali prihod svojih igralcev z nacističnim iztegovanjem desnice.

In reply to by Bukefal (ni preverjeno)

Bz (ni preverjeno)

Ajaaaa zaj pa te razmin realno sliko mladino so stirali zato pa zadnjivi dve leti taksno stanje med bg kak je, kelko odin na tekme pa gledan slike nikole nejsan vido nekse desnice, ce ides na tekmo pa na tekmi navijas za svoj klub je drugo nej pomembno , dosta je po evropi navijaskih skupin kere so predeljene na lejve pa desne ajde ali na tribune pa podpejrajo svoj klub ka njin samo to vazno, vacek pa ok ce gledate politiko itak je najvecje zlo paulek vere ...

In reply to by tt (ni preverjeno)

Kufenstein (ni preverjeno)

Tocno tak ... zato pa je tak kak je :) Vej so pa skos meli perspektivno mladino z okolice ms ...

In reply to by Bz (ni preverjeno)

ed (ni preverjeno)

Človek ne blodi nekaj na pamet, ka nemaš niti približno pojma ka se je vse dogajalo na tribuni pa predvsem izven nje. Youngsteri so bili večkrat opozorjeni ka se nacizma na severni tribuni nede trpelo in ka se BG nede ABSOLUTNO NIKAK!!!!!!!!!!!!! povezovalo z gnilimi nacisti!!! In gda so v javnost pricurljale slike, kak so naši youngsteri šli na obisk v Ljubljano k Baby Crew in so se lepo slikali z iztegnjenimi desnicami (nacističnim pozdravom) te je folgalo in so dobili prepoved vstopa na sever! In če tebe nacizem ne moti, te ti lejko samo napišen ka te je lejko samo FEJST SRAM!!! Ges neven ka gnesden vas deco učijo v šoli, ampak eni očitno nujno nucate par ur zgodovine iz 2.svetovne vojne, pa predvsem zgodovino genocida ki so ga izvajali nacisti.

In reply to by Bz (ni preverjeno)

funfact (ni preverjeno)

ka so še partizane delale svojome ljudstvi posiljevanje itd + kelko neduznih so partizani zakujrili v Slo bistrici

In reply to by tt (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

in ka ma tau veze s pomurjem???
klik clanek

Alphonso (ni preverjeno)

To pa je ziher naš Janez Pozeba

anton77 (ni preverjeno)

Za tej fuzbalske idijote ponucajte vodni top, nej pa za poštene starce na protestaj!!!!! Idijoti policajski!

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Hmmmm, če so dva že prepoznali pač ni problem, da še ostale dobijo.
Nekoč so to miličniki vse uredili !!!
Je prvi "zapel", kot slavček in povedal še več, kot je vedel !
Pa potem so tudi miličniki večkrat izvedli vzgojne ukrepe in je po navadi pomagalo.
Ni bilo treba še sodišče zraven vpletat in delat stroškov.

gost512412 (ni preverjeno)

to mimo navijača neje bejžalo... takša primitivna obašanja ne spadajo na igrišče...

heheh (ni preverjeno)

to so opice obrite nej pa navijaci

IvanJanči (ni preverjeno)

Tou so fašistični plačanci katere desničarski črnuhi plačujejo, da delajo zgago.

Cavanashi (ni preverjeno)

Ja ziher sto od sobocancov pozna huligana z skofje loke.

goričkidirkač (ni preverjeno)

Ja Janoša Črnoga treba vprašati, on njm je plačo za bitko.

- brez komentarja (ni preverjeno)

vse te tipe lejko polovijo na enon mesti - na protestaj, kad padne mrak, tej bumbari pridejo metat kocke in delat zgago!

Starejše novice