Včeraj smo poročali, da je policija na avtocestnem počivališču prijela deset tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo, ter tujega državljana, ki jim je pri tem pomagal.

Kot se je izkazalo, so pri odkrivanju ilegalnih prebežnikov tokrat bili uspešni uslužbenci Finančne uprave. Deseterico so na počivališču na Pincah pravzaprav odkrili po naključju, med standardnim postopkom carinskega nadzora.

Uslužbenca mobilnega oddelka Murska Sobota sta minuli torek med izvajanjem finančnega nadzora na AC A5 zaustavila kombinirano vozilo Renault Master. Romunski državljan, ki je sedel za krmilom, je predložil račun za blago, ki naj bi ga prevažal.

Uslužbenca mobilnega oddelka sta nato sklenila pregledati blago. Ko so odstranili plošče iz stiropora v ospredju tovornega prostora, sta uslužbenca opazila kovinsko ogrodje, prekrito z mavčnimi ploščami, zato sta se povzpela na stiropor in za omenjeno konstrukcijo opazila več ljudi.

Ugotovila sta, da je Romun v vozilu prevažal deset ilegalnih prebežnikov; šest državljanov Indije, dva državljana Pakistana in dva državljana Irana.

Zaradi suma kaznivega dejanja so postopek tako prevzeli policisti Policijske uprave Murska Sobota

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice