Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policijska uprava Murska Sobota poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe telesno poškodovale, osem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, požar, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Okrog 19. ure je v Moravcih v Slovenskih goricah padel voznik mopeda. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval in bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Maribor.

Prav tako je v večernih urah v naselju Drakovci padla kolesarka in se pri tem hudo telesno poškodovala.

Ob 9. uri je v Murski Soboti voznik kombija med vzvratno vožnjo trčil v kolesarja, ki se je pri tem lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje tuje stvari, tri goljufije, tri tatvine in zasegli bankovec za 50 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Moti je zaradi napake na elektriki prišlo do požara na traktorju. Požar so pogasili domači sami. Na traktorju je nastalo za 10.000 evrov škode.

Ob 2.00 je bilo v bližini pokopališča v Nedelici prijetih osem tujcev, ki so v Slovenijo prišli na nedovoljen način. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota.

Starejše novice