Štajerski kriminalisti na širšem območju Celja danes opravljajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivih dejanj Goljufija na škodo Evropske unije in preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti.

Kriminalisti Policijske uprave Celje v zvezi suma storitve sedmih kaznivih dejanj Goljufija na škodo Evropske unije po 229. členu Kazenskega zakonika in sedmih kaznivih dejanj Preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti po 230. členu kazenskega zakonika opravljajo hišno preiskavo pri treh poslovnih subjektih na širšem območju Celja.

Eni osebi, ki je osumljena storitve navedenih kaznivih dejanj je odvzeta prostost.

Tekom preiskave je bilo ugotovljeno, da je poslovodna oseba treh družb v obdobju od novembra 2012 do novembra 2015, preko sedmih izpolnjenih zahtevkov za vračilo stroškov sofinanciranja neupravičeno uveljavljala in pridobila evropska sredstva v višini preko 2,3 milijona evrov ter sredstva proračuna Republike Slovenije v višini preko 400.000 evrov, s čimer je eni izmed družb, ki jo je zastopala, pridobila veliko protipravno premoženjsko korist v skupni višini 2,7 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ehmeti mehmeti (nepreverjen)

treba jo jebati

Starejše novice