Slika je simbolična.
Pred dnevi je v okolici ene od štajerskih osnovnih šol prišlo do obračuna med učenci različnih šol. Zdaj bodo šolo v času pouka zaklepali.

V javnosti je zaokrožilo sporočilo ravnateljice Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica Nadje Stegne, ki starše obvešča o incidentu, ki se je zgodil v okolici njihove šole.

Kot je zapisala, so bili na osnovni šoli s strani Policijske postaje Slovenska Bistrica obveščeni o besednem obračunu z grožnjami, med njihovimi in učenci drugih šol.

Grozili naj bi celo z orožjem

Do groženj je prišlo izven prostorov in okolice šole, prav tako pa tudi izven časa pouka.

Po neuradnih informacijah naj bi bili v incidentu udeleženi učenci 8. razredna omenjene osnovne šole, in starejši fantje stari 16, 17 let.

Grozili naj bi celo z napadom z noži in streljanjem.

Ravnateljica pravi, da so o dogodku obvestili pristojne institucije in da dogodek preiskujejo pristojni organi.

Šolo bodo zaklepali

V sporočilu staršem je ravnateljica zapisala še, da so v skladu s pristojnostmi šole in po nasvetu sodelujočih zunanjih institucij sprejeli dodatne ukrepe za zagotavljanje varnosti učencev in delavcev šole.

»Šola bo tako do preklica v času trajanja pouka zaklenjena, pri vhodu v šolo pa bo od 5.30 do 17.00 ves čas prisoten tudi informator oziroma delavec šole.

Prosimo vas, da se pogovorite z otroki in sledite navodilom, da se po pouku ne zadržujejo v šoli oziroma neposredni okolici šole (igrala, igrišče, park).« 

Ravnateljica je še dodala, da je za učence vozače v šoli organizirano varstvo do odhoda avtobusa.

Poleg varnosti, ki je na prvem mestu, pa bodo s pomočjo zunanjih institucij poskrbeli tudi za pogovore in ozaveščanje o nesprejemljivosti nasilja in nestrpnosti. 

Komentarji (8)

Joj (ni preverjeno)

Igrisca so obicajno ob soli in zdaj deca ne smijo na igrisce po pouki? Naj so not zaprejti pa zakrneli? Kama smo prisli?

Matejček (ni preverjeno)

Za vse to kar se dogaja po šolah in okoli ne vzgojene mladine so krivi v prvi vrsti sistem in nato starši. Dokler bodo otroke po šolah učili o pravicah in samo pravicah bo vse hujše. Šele po tem ko pride nazaj šiba doma in v šoli se bodo stvari umirjale.

ptc (ni preverjeno)

"Iz Slovenske Bistrice prihajajo strašljive vesti. Na OŠ Pohorskega odreda ravnokar poteka Svet staršev, kjer vodstvo šole in prestrašeni starši obravnavajo dogodek izpred nekaj dni. Starši so sporočili, da so otroci albanske narodnosti napadli slovenske otroke. Še več, zdaj se jim grozi, da jih bodo poklali.
Bo policija zadevo uredila, ali bodo mogli ljudje vzeti pravico v svoje roke?"

čarni vrag (ni preverjeno)

Policija ne bo naredila nič. Šiptarski deci je dobro znano, da so zaščiteni bolj kot kočevski medvedi.

In reply to by ptc (ni preverjeno)

Wddf (ni preverjeno)

Kulturna obogatitev v vsem svojem sijaju.. To je to kar so vam politiki uredili levi in namišljeni desni. Vse ostalo je farsa za naivne.

ne bodi Kekec (ni preverjeno)

Bo že Mati Narava naredila svoje. Če je potrebno, se bodo poklali ... in kaj potem? Nekdo bo verjetno preživel.

V kolikor si ti tisti, ki potegneš ta kratko, temu rečejo nemškogovoreči: "Pech"! (v glavnem, nisi imel sreče). Tak je tou.

čarni vrag (ni preverjeno)

Tele iz betlemenske štale! Spadaš v ustanovo zaprtega tipa.

In reply to by ne bodi Kekec (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

Tudi to je Amerika, saj "jenkiji" niso vedeli drugega kot klati !

Starejše novice