Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje za smrt dečka, ki je junija lani umrl v razbeljenem avtomobilu pred domačo hišo v Svetem Lovrencu v občini Prebold.

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje za smrt otroka, ki je junija lani pretreslo vso Slovenijo. 

Še ne dve leti star deček je umrl potem, ko sta ga mama in njen partner za več ur pustila zaprtega v razbeljenem avtomobilu pred domačo hišo.

Spomnimo ...

20. junija lani, v času, ko je Slovenijo zajel vročinski val, je v Svetem Lovrencu v občini Prebold pred domačo hišo v osebnem avtomobilu znamke BMW X1, ugasnilo življenje še ne dve leti starega dečka. 

Ta je umrl potem, ko sta ga mama in njen partner več ur pustila v razbeljenem avtomobilu, pripetega v otroškem sedežu, pri čemer je podlegel posledicam toplotnega šoka.

Iz prebrane obtožnice pa smo danes izvedeli tudi, da je imel otrok na dan smrti, v krvi metadon in sintetično drogo Alpha-PiHP.

Na sodišču danes zgolj partner dečkove mame

39-letni Tilen Novak, partner dečkove mame in stari znanec policije, je bil iz celjskega zapora danes priveden pred sodnico. 

Tako njemu kot otrokovi materi tožilstvo očita štiri kazniva dejanja.

»In sicer povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletnih oseb, surovo ravnanje ter promet s prepovedanimi drogami, ki naj bi jih obtožena prodajala tako mladoletni osebi kot tudi osebam, ki so bile v procesu odvajanja,« je povedal državni tožilec Jošt Jeseničnik.

Čeprav je bilo sprva napovedano, da bosta danes pred sodnika stopila oba, je sodišče narok za otrokovo mater danes preklicalo, saj je obtožena preklicala pooblastilo svoji zagovornici in si izbrala drugega odvetnika. 

Tilen Novak pa danes krivde pred sodiščem ni priznal.

»Izrekel se je za nedolžnega in bo svoj zagovor podal na glavni obravnavi. Gre pa za tako žalostno zgodbo, da bi bila vsaka izjava takšna, odveč,« je povedal njegov odvetnik Andrej Janežič.

Deček živel v okolju, ki je bilo zanj nevarno

Posebej žalostno je tudi dejstvo, da je deček živel v razmerah, ki zanj niso bile primerne.

»Saj so se v prostorih nahajale prepovedane droge, do katerih je imel dostop oziroma jih je tudi deloma zaužil,« je povedal Jeseničnik.

Obtoženima tožilstvo poleg naštetega očita še kaznivo dejanje prometa s prepovedanimi drogami, natančneje heroina in stimulanta Alpha-PiHP, ki naj bi jih med drugim prodajala vsaj eni mladoletni osebi.

»Tudi hramba in prodaja več drugim osebam, med katerimi so tudi osebe, ki so v postopku odvajanja. Očitek ne temelji samo na prodaji tej mladoletni osebi, ampak je bistveno bolj obširna kriminalna količina,« je pojasnil Jeseničnik.

Obtoženo bo zastopala odvetniška pisarna Kac

Dečkovo mamo bodo iz pripora, v spremstvu odvetnika Andreja Kaca, ki zastopa tudi Ptujčana Kristijana Slodnjaka in trojnega morilca iz Gerečje vasi Silva Drevenška, pred sodnico pripeljali predvidoma 22. aprila.

Medtem bi se lahko sojenje, ki bo pred petčlanskim senatom, začelo maja. Zaradi očitanega obtoženima grozi najmanj od tri do 15 let zapora.

Komentarji (21)

čarni vrag (ni preverjeno)

Kje so bile socialne služben in policija saj so morali znati s kakšnimi pacienti imajo opravka.Seveda zdaj sledi sodni cirkus, motanje gor pa dol in zapravljanje naših pejnez. Cirkusantka je odpovedala odvetnika, cirkusant se ne čuti krivoga.

trg zmage

Po svoje ti dam prav, vendar verjetno oba ne veva, kaj zakon zapoveduje socialnim službam?
Sigurno ne, da bi imel otrok dostop do drog... ampak, se je to vedelo?
Se pa strinjam, da je to bil verjetno nenaklepni umor, slediti bi moral dolgoletni zapor. Za oba!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Mofo!

Wow, kapo dol za ta sestavek. To ste v kakšnem društvu podobno mislečih sestavljali od prejšnje nedelje? Če si zmogel sam, pa še poseben poklon.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

a tebi je tudi tebi bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni
prokleti stvor levo fašistični
socialaš zamazani
delat se spravi
ali pa crkni

In reply to by Mofo!

. (ni preverjeno)

Baanna država da bi mogla iti pred sodnijka te prekliče pooblastilo zagovornici, vej pa naj se zagovarja sama nej pa ka fintejra. Zaprejti pa prisilno delo či ščej gesti či nej pa plesnijvim kruh pa voda.

čarni vrag (ni preverjeno)

vidite v kakšni državi živimo
Že dojenčki se drogirajo
Le kje dobijo denar za droge
droge vendar niso poceni
To je tak če jim babice dajejo denar

In reply to by . (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Važno, ka bomo mi protestirali proti Golobi, Janši, migrantom,... ne vidimo pa, da nam družba pred očmi razpada.

Tecumseh (ni preverjeno)

pa saj to je bil samo otrok od mamilnikov

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

Gost1 (ni preverjeno)

Nej te je sram kaj takšoga napisati?

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Pasulj (ni preverjeno)

pa ovi bi bil tudi mamilnik

In reply to by Gost1 (ni preverjeno)

Tanja flaškon (ni preverjeno)

jaz tudi

In reply to by Urška zabuhla (ni preverjeno)

antagonist (ni preverjeno)

S.B.?

In reply to by OpaAA (ni preverjeno)

Kokon (ni preverjeno)

Žal naša neplemenita policija ukrepa šele takrat, ko je že prekasno, ko je nekdo že šel v smrt. Sram jih naj bo, fuuuuj! Upam, da se jim to vse povrne! Sicer pa na koncu tudi njih čaka smrt, kot vse.

In reply to by nema davka za nas (ni preverjeno)

Gledam zvezde (ni preverjeno)

Zelo točno. Za dodati je še deset strani teksta.
Podleži in ničvredneži v naši državi imajo svoje "pravice". Mi pošteni državljani pa imamo "dolžnost", da jih plačujemo. Tako je zadnjih 30 let, ko je pošten in deloven državljan najbolj varen za ograjo pokopališča. Bravo "nema davka na nas".

In reply to by nema davka za nas (ni preverjeno)

penzionist (ni preverjeno)

Pa takšnih smradov se je potrebno rešiti takoj, ne pa sojenje na naš račun, samo naši sodniki bodo to vlekli v nedogled, mogoče se motim ali ...

Pasulj (ni preverjeno)

preplačana sodna podrtija
vse pove

In reply to by penzionist (ni preverjeno)

Jerrrrrom (ni preverjeno)

Itak, da sta tako tamkajšnja policija kot CSD kriva za to! Policija ju je že prej obravnavala in očitno nič ni storila, morda niti na CSD ni nič javila. Sokriva je tako policija kot CSD in upam, da se jim to povrne s peklom!

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Bila sta že stara znanca policije.

Očitno komunikacija med policijo in CSD ne deluje.

Sicer pa tudi, če so kaj dobili ne bo nobena dama v visokih petkah in lakiranih nohtih dvignila ritke iz ubogega fotelja, da bi šla na teren pogledat, kako ubogi otrok živi.

Sicer ni prvi primer, ko so se dogajale tragedije in so lete kritike na CSD.

Trix (ni preverjeno)

Butasti medij, tak naslov, kot da metadon ni sintetična droga. Jao

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ti ki si mamilnik
ti že veš

In reply to by Trix (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Zanimivo je tudi nonšalantnost sodišča, ki bo dalo pripelati mater tega otroka na sodišče enkrat aprila, soditi pa bodo začeli enkrat maja. Seveda če zopet ne bo zamenjala odvetnika. Odvetnika pa najverjetnejo plačujemo mi vsi. Odvetniki lepo kasirajo, zganja se velik medijski cirkus, del obravnave se bo zaradi "koristi" pokojnega otroka zaprl za javnost in tako dalje in tako naprej. Če ne bi s skrivanjem informacij tako skrbeli za koristi tega ubogega otroka bi mogoče bil otrok še živ.

Starejše novice