V občini Cirkulane se je danes pripetila tragična delovna nesreča.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes, 26. novembra 2020, okoli 16. ure v občini Cirkulane zgodila delovna nesreča.

Podrobnosti o dogodku še niso znane. Po neuradnih informacijah naj bi se nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, postavljenega pri gradu Borl v Dolanah.

Na Policijski upravi Maribor so za Ptujinfo sprva potrdili le, da obravnavajo delovno nesrečo s smrtnim izidom. Drugih informacij še niso mogli podati. Regionalna cesta Ptuj - Zavrč je pri gradu Borl za ves promet zaprta.

Spomnimo. Pri gradu Borl se je zaključevala sanacija brežine, zidu in terase gradu, vredna okoli poldrugi milijon evrov. Izjemno zahtevna dela na višini pri gradu Borl je izvajalo podjetje Pondus iz Kamnice s podizvajalci.

Kot so nam povedali v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj, naj bi bile v času dogodka na žerjavu štiri osebe. Do tragedije je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po ogrodju žerjava. Pri tem je ena oseba padla in izgubila življenje, dve sta poškodovani sami prišle z žerjava, enega poškodovanega pa so ptujski gasilci reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike. 

En delavec umrl, dva sta v bolnišnici

Naknadno so o dogodku javnost obvestili tudi s Policijske uprave Maribor. Kot so zapisali, so bili malo po 16. uri obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila pri Gradu Borl. Po do sedaj znanih podatkih je en delavec v nesreči umrl, še dva sta poškodovana. Enega od njiju so prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, drugega v UKC Maribor. Na kraju dogodka so policisti, mariborski kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče prekinili ga nadaljevali jutri, več informacij pa bodo posredovali jutri, ko bo opravljen ogled.

Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so medtem dodali, da je en delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče.

Dva delavca sta padla z višjega na nižji podest, eden si je huje poškodoval nogo, drugi pa ima hude poškodbe na glavi. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ptuj in Cirkulane so na gradbišču preventivno odklopili elektriko, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s pomočjo avtolestve rešili poškodovanca ter nudili pomoč reševalcem in policiji.

Na kraju nesreče so bile prisotne vse pristojne službe, cesta Dolane - Zavrč pa je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Starejše novice