V ostrem zavoju pomurske ceste smo danes priča skoraj identičnemu zapletu z navigacijsko napravo in obtičalim tovornim vozilom kot lani.

Voznik tovornjaka romunskih registrskih številk je slepo verjel napravi GPS in v jutranjih urah obtičal sredi naselja Pince-Marof. Obstal je na ostrem zavoju, bočno nagnjen proti stanovanjski hiši, zaradi česar so za promet zaprli cesto.

Romun, ki je predvidoma prevažal zelenjavo, je bil namenjen k našim južnim sosedom. Ob izbiri ciljnega naslova na Hrvaškem ga je navigacijska naprava po najkrajši poti vodila iz Madžarske čez naše ozemlje; od avtocestnega izvoza Pince skozi naselja Pince-Marof, Benica in Petišovci do tamkajšnjega mejnega prehod ob Murskem Središću. 

Toda zavoj v središču naselja Pince-Marof se je izkazal za preostrega in voznik ga ni uspel zvoziti. S priklopnikom je zapeljal na mehko bankino, ki se je pod težo tovora pogreznila, tovornjak pa se je tako nevarno nagnil proti bližnji stanovanjski hiši.

V nezgodi je vozilo utrpelo nekaj manjše škode, da bi ga varno premestili na vozišče pa so morali počakati na asistenco za tovorna vozila. Cesto so zato tudi zaprli za promet.

Isti kraj, zaplet in prevoznik

Vam primer zveni znano? Najbrž zato, ker se je skoraj identična zgodba na isti lokaciji odvila že marca lani. 

Tudi takrat je romunski voznik tovornjaka na pomurski cesti obtičal zaradi slepega zaupanja v tehnologijo. Cesta je bila zaprta devet ur, zaposleni pri asistenci za tovorna vozila iz Celja pa so potrebovali kar tri ure, da so vozilo varno postavili nazaj na asfaltno površino.

Sicer pa se podobnosti tukaj še ne končajo. Po neuradnih informacijah naj bi namreč voznik tovornjaka bil zaposlen za isto prevozno podjetje kot lanski nesrečnež.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
brekaš (nepreverjen)

"Romun, ki je predvidoma prevažal zelenjavo...."
Ka tej članek so van napisali pri novinarskon krožki v nižjih razredih osnovne šole?

nithdil (nepreverjen)

Saj ni res, pa je

In reply to by brekaš (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Ne kriviti navigacijo ampak voznika. Ne more si on navigacijo naštimati na kamioni po najbližji opciji, ker ima prometne znake na cestah šteri njemi prepovedujejo vožnjo po določeni najkrajši cesti.

markow83 (nepreverjen)

Navigacija zna to upoštevate. Samo na toj ceste znaka nega, ka te se s šleperon ne be pelo.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Landini

Isto kot lani. Vprašanje kako je ta cesta kategorizirana iz strani občine.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta članek je napisan katastrofalno. Slovenščina cvek!

A79 (nepreverjen)

Še osel gre samo enkrat na led.

Zrti (nepreverjen)

Saj nej bio isti šofer samo transportna firma

In reply to by A79 (nepreverjen)

PVP (nepreverjen)

to so slovenske ceste z najdražjo vinjeto v evropi. Pa če cesta nema prepoved za tovornjake naj uredijo ka de tovornjak lejko pelo v ovinek.ali pa čakajo ka de pa naslednji tovornjak spadno not pa do lejko drago kaserali ka do ga ven vlekli (tipično slovensko)

vodka (nepreverjen)

Ja kak nej. Zdaj de država sakšo bližnjico širila zatou ka do se levi tovornjakari po bližnjicaj vozili. Znajo tovornjakari dobro ge smejo pa ge nej ali iščejo bližnjice.

In reply to by PVP (nepreverjen)

delllboy (nepreverjen)

če bi mel navigacijo za tovornjake, nej pa za osebne avtomobile, bi se njemi tou nej zgoudilo... ;)

grobar (nepreverjen)

tomi tovornjakari,trbej izpit kraj zejti,če je nej mogo tej ovijnek zvoziti.

pomurec1919 (nepreverjen)

Še "sreča", da se je tu kotnil s ceste, 300m naprej v vasi Benica je most na Ledavi. Izvoz z mostu pa takoj 90 stopinjski zavoj. Kaj bi šele bilo tam.

dsj (nepreverjen)

Tam bi most sigurno sabo vzel.

In reply to by pomurec1919 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice