Zaradi vožnje v nasprotno smer je prišlo do trčenja vozil, avtocesta proti Šentilju je zaprta.

Mariborski policisti so sporočili, da so bili ob 9.59 obveščeni, da je na avtocesti A1, Maribor – Šentilj, med bivšo cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem prišlo do hude prometne nesreče. 

V prometni nesreči so po do sedaj znanih podatkih udeležena tri vozila. Domnevni vzrok prometne nesreče je vožnja z vozilom v napačni smeri avtoceste.

Avtocesta je v smeri Šentilja zaprta za ves promet. 

Promet preusmerjajo na vzporedno magistralno cesto

»Štajerska avtocesta bo dlje časa zaprta zaradi prometne nesreče med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Pesnica – Šentilj,« so zapisali na strani Prometno -informacijskega centra za državne ceste.

Voznikom tovornih vozil, ki so iz smeri Ljubljane, Gruškovja in Lendave namenjeni proti Šentilju priporočajo, da se samo izločijo na počivališča in počakajo, da bo avtocesta ponovno odprta.

Umrli dve osebi

Prvotno obvestilo so policisti najprej dopolnili s podatkom, da je v opisani prometni nesreči umrla ena oseba. Drugim poškodovanim nudijo pomoč.

Obvoz je že urejen in je za vsa vozila preusmerjen na vzporedno magistralno cesto.

Nekaj minut za tem so sporočili, da je v opisani nesreči umrla še ena oseba. Tako sta sedaj zaradi opisane prometne nesreče mrtvi dve
osebi.
 

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Povsem enostavno in relativno poceni je možno fizično preprečiti, da bi avto na avtocesto zapeljal v nasprotno smer. Samo hoteti - želeti je treba. Ali na DARS-u hočejo, želijo? Očitno ne, plačilo pa je v človeških življenjih in veliki materialni škodi.

Mekičč (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pametnjakovič

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Z2 (nepreverjen)

Prav maš NA DARSU JE VOLJA KAZNOVAT IN NA PETROLIH KAVICE PIT VEČ UR

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Prav maš NA DARSU JE VOLJA KAZNOVAT IN NA PETROLIH KAVICE PIT VEČ UR, ter se vsaj 10 km daleč peljati na malico, kjer se potem še malo posedi, da se malica poleže !?

In reply to by Z2 (nepreverjen)

Z2 (nepreverjen)

Ne na pamet ker po 2 uri sku sedijo darsovci marsovci na pijači,celo na piviču. Benzinski servis dolga vas skoraj vsak dan a v kafiču strežejo malico

In reply to by asdasd (nepreverjen)

jaja pa še kaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tako 65+ zejti izpit pa se nede več nišče kontra vozo

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

ničveč (nepreverjen)

pa enim od 18 - 65 tudi

In reply to by jaja pa še kaj (nepreverjen)

Bond (nepreverjen)

Bel Fiat Doblo ki je vozil kontra je imel avstrijske reg. tablice...

vodka (nepreverjen)

V enem drugem mediju sem prebral, da je ta kontra bil iz območja Murske Sobote.

In reply to by Bond (nepreverjen)

kontraš (nepreverjen)

Nigdar mi nede jasno kak lejko nešče kontra na avtocesto zapela. Kak zabiti ali slejpi moreš biti, ka ob vseh tistih znakih in opozorilih to napraviš. Pa te gda vidiš ka si zajebo se ideš dale pelat. Ali pa so tej resno tak imbecilni ka ne preštimajo ka so zajebali. V glavnon ne razmin toga. In takšne lidij, če jih dobijo trbej obsoditi za povzročanje spločne nevarnosti in jin za vse večne čase takoj odvzeti vozniško. Pa nema veze kelko so stari.

Stiv (nepreverjen)

Upokojenec,popolnoma se strinjam s tvojim komentarjem !! Bi pa želel še nekaj dodati,čeprav ne vemo v kakšni fizični in motorični kondiciji je bil pokojni in kdo mu je podaljšal vozniško,brezi kakšnega testiranja !!?? Sokrivec nesreče mogoče !!? In kar je najpomembnejše...vse od določene starosti in količine prevoženih kilometrov na leto obvezno testiranje prometnih predpisov,pred podaljšanjem !! Če nekdo spregleda ali se ne znajde na avtocesti,kakšne prekrške potem dela še v intenzivnejšem prometu !! To so tempirne bombe na cesti !! Da ne bo pomote,sem sam upokojenec,starost blizu 70,ampak poklicni z preko 3 milijoni kilometrov !!

Dejan svinskogllavi (nepreverjen)

Opravljam pregled mednožja strokovno in kvalitetno

In reply to by Stiv (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice