Uslužbenci mobilnega oddelka Finančne uprave RS (Furs) so v petek na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje odkrili 30 kilogramov prepovedane droge marihuana, ki jo je 46-letni Črnogorec poskušal pretihotapiti čez mejo s Hrvaške z avtomobilom z dvojnim dnom. Osumljenec je pristal v priporu, grozi pa mu do deset let zapora.

Povdozje avtomobilo predelano

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Fursu, so njihovi uslužbenci v petek med izvajanjem finančnega nadzora vozil in potnikov na Gruškovju pregledali osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Črne gore, in pri tem ugotovili, da je bilo podvozje vozila predelano z namenom ustvarjenega dodatnega, skritega prostora za tihotapljenje blaga.

30 kilogramov marihuane

Zaradi utemeljenega suma tihotapstva so opravili preiskavo prevoznega sredstva, pri kateri so v dvojnem dnu vozila našli 32 paketov rjave barve v skupni teži 30 kilogramov. S preliminarnim testom posušenih delcev rastlin, ki so se nahajali v enem od paketov, so ugotovili, da se v njih nahaja prepovedana droga marihuana.

Vozilo so zavarovali in o ugotovitvah obvestili policijo, ki je prevzela nadaljnji postopek preiskave vozila in druge naloge v predkazenskem postopku. Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je državljan Črne gore storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so mu odvzeli prostost.

46-letnika so v nedeljo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Starejše novice