Slika je simbolična.
Goljufoma, ki sta se izdajala za kriminalista, je uspelo odtujiti zajeten znesek denarja.

Na območju celotne Slovenije v zadnjem času policisti beleži več kaznivih dejanj goljufij, pri čemer se storilci starejšim osebam po telefonu predstavijo kot kriminalisti ali policisti.

Na ta način jih prepričajo, da skupaj gredo na banko, bankomat ali pošto, kjer dvignejo denar pod pretvezo, da se bo preverila pristnost bankovcev.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so minulo sredo prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo gospo, da sta kriminalista in ji ukradla denar.

Trdila sta, da bo z njima odšla na pošto, kjer bo dvignila denar, da preverita pristnost  bankovcev.

Storilca sta prišla na dom oškodovanke in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je dvignila denar in ga predala storilcem.

Po prejemu denarja sta storilca zapustila kraj in oškodovanko pustila na pošti.

Starejši vedno večkrat žrtve goljufij

Pojavlja se vedno več različnih načinov goljufij, pri katerih storilci potrkajo na domove potencialnih žrtev. Ti vedno znova najdejo nove načine, velikokrat pa poskušajo ogoljufati starejše osebe.

Policija starostnikom svetuje, naj bodo posebej pozorni na neznance, ki jih obiščejo na domu.

Svojci starejših oseb pa se naj o takšnih primerih z njimi pogovorijo. Opozorijo naj jih, da v svoje domove ne spuščajo neznancev. Če kljub temu zvonijo ali trkajo po vratih, naj pokličejo telefonsko številko 113.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
d. (nepreverjen)

To ni res ,da kradeta .Naša bajca 80 lejt stara je pravila kak sta prijazniva in jima je dala 500 € .Nejsta bila nasilniva in nika

Vampek (nepreverjen)

heh, po eni strani maš prav ja. so taki loleki, da kar prostovoljno izročijo svoj keš. starostniki gor dol, res ne kužim kak so lahko tak naivni, saj starejši bi naj bili modrejši in pa ne bankomati ne goljufije ne mediji niso od včeraj, da ne bi znali za take stavari.

In reply to by d. (nepreverjen)

Assia (nepreverjen)

Pa koliko moraš biti star, da si lahko tako naiven in na take plitve fore izročiš denar?

gru (nepreverjen)

Naivnost nima veze s starostjo.

In reply to by Assia (nepreverjen)

Starejše novice