*Fotografija je simbolična
V Srbiji že od petka poteka intenzivna akcija za 12-letno Moniko Karimanović, ki naj bi jo ugrabil posiljevalec in pedofil znan kot "Brivec iz Malče".

Srbski mediji poročajo, da je dvanajstletnica izginila že v petek, 20. decembra, nazadnje pa je bila videna zgodaj zjutraj, ko je bila na poti v šolo. V iskalni akciji so našli njeno šolsko torbo in suknjič, za katerega sumijo, da pripada Ninoslavu Jovanoviću iz vasi Malča, ki je že bil obsojen kot posiljevalec in pedofil. V eni izmed vlomljenih hiš so našli tudi lase, ki domnevno pripadajo Moniki.

Intenzivno iskalno akcijo so sprožili v hipu, ko so se pojavili indici, da je dekle ugrabil Jovanović, ki je javnosti tudi znan kot "Brivec iz Malče".

12-letnico išče več kot 300 policistov

Kot poročajo srbski mediji, se je oglasil celo srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki je izjavil, da je iskanje Monike Karimanović prioriteta policije, ki intenzivno dela na tem, da ujame ugrabitelja in vrne 12-letnico domov živo ter zdravo. Preiskava se je zožila na štiri vasi - Orašac, Podvis, Glogovac in Vasilj.  

V iskanje so, poleg policistov iz Niša in Zaječarja, vključeni tudi pripadniki posebne policijske enote žandarmerije, helikopterji, ekipe z iskalnimi psi in brezpilotna letala ter termalne kamere. Skupno naj bi v akcijo bilo vključenih čez 300 policistov.

Policijski direktor Vladimir Rebič je sinoči dejal, da verjame, da bodo policisti lahko izsledili in rešili pogrešano dekle ter potrdil, da so našli veliko dokazov, na podlagi katerih sumijo, da je Moniko ugrabil prav zloglasni Ninoslav Jovanović.

Domnevni ugrabitelj obsojeni pedofil

Jovanović, ki prihaja iz vasi Malča, je bil v zaporu zaradi posilstva ženske in deklice, izpustili so ga pa leta 2005. V istem letu je nato napadel dve 12-letnici, eno je posilili, obe pa je ostrigel in nato znova pristal v zaporu.
 

Jovanović, ki prihaja iz vasi Malča, je bil v zaporu zaradi posilstva ženske in deklice, izpustili so ga pa leta 2005. V istem letu je nato napadel dve 12-letnici, eno je posilili, obe pa je ostrigel in nato znova pristal v zaporu. Znova je prišel iz zapora lani in takoj razburil srbsko javnost, ko je na družbenem omrežju Facebook začel iskati ženske, ki bi mu poslale svoje lase ali se mu pustile obriti. Vzdevek brivec je dobil, ko je na sodišču priznal, da ga britje spolno vzburja. 
 

Komentarji (1)

Hmmmmmmmm (ni preverjeno)

Kak zaboga je lejko nešče drugič v zapori zaradi pedofilije pa posiljevanja, pa ga še izdak ven spistijo? Očitno povrh vsemi že drugič brez terapij pa uspešnoga zdravljenja? Prvič še razmin. Ker se lidgej lejko spremenijo. Ampak kda se ista stvar zgodi drugič, nema više prostosti za nekoga... Vupan, ka z deklico neje nič hujšoga, ampak se bojin, ka tomi neje tak... Četudi de preživela, de verjetno mela velke travme in druge psihološke posledice. In zakoj? Zaradi očitno preveč moralizejranoga sistema?

Starejše novice