Vir: Policijska uprava Novo mesto
Za pokojnega je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, za osumljenca pa strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost mamil, psihoaktivnih zdravil ali alkohola.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik je danes popoldne v Novem mestu predstavil dosedanje aktivnosti intenzivne kriminalistične preiskave umora, ki se je zgodil v soboto zvečer, okoli desete ure.

Kot smo že poročali, so ob tej uri policisti na številko 113 prejeli več klicev, da se je prišlo na glavni cesti Mirna Peč - Novo mesto, pri Brezju, do streljanja

Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. 

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Pred urgenco se je zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega

V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. 

Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Po zadnjih podatkih ni življenjsko ogrožen.

Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj. 

Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

25-letni osumljenec v policijskem pridržanju

25-letnemu osumljencu, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, so nekaj pred pol osmo zjutraj policisti odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju.

Za pokojnega je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, za osumljenca pa strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost mamil, psihoaktivnih zdravil ali alkohola.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti širšega območja Dolenjske, Posavja in Bele krajine nadaljujejo z aktivnostmi zbiranja obvestil. 

Nadaljujejo z ogledom treh vozil, ki so jih ponoči zasegli - enega naj bi vozil osumljeni, v drugih dveh so bile poškodovane osebe. 

Pri aktivnosti sodelujejo vodniki službenih psov, s psi, specializiranimi za iskanje orožja, prav tako za pregled terena uporabljajo policijski brezpilotni letalnik.

Policisti so se zahvalili tudi medijem za hitro objavo poziva o iskanju nevarnega osumljenca in vsem občanom, saj je bilo na številko policije 113 in anonimno številko policije 080 1200 prejetih precej klicev, ki bi pomagali pri prijetju osumljenca, če bi se iskanje nadaljevalo. 

Do hitrega prijetja je prišlo tudi zaradi policijske vztrajnosti, je še dodal.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Policiski seznam (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=6ozPJeI18JY
youtube.com/watch?v=OdnkXiICygE

Tinček sin od kulaka (nepreverjen)

začelo se je čiščenje Dolenjske

Histor (nepreverjen)

policija in sodišče sta kriva za to in nihče drug! ker je že v preteklosti delal kazniva dejanja in ga niso znali zadržato v zaporu, kajne? da bi vsaj ustrelili te policiste in sodnika, ki so sodelovali pri tem, da je ostal zunaj.

Histor (nepreverjen)

meni se pa fant kar dopade

Starejše novice