Drugo oddajo je zaznamoval izjemen radijski voditelj in talentiran imitator, dobitnik petih Viktorjev, Denis Avdić.

Z Marjanom sta začela v Bosni, saj je Avdić ponosen na svoje korenine. Tam je preživel čudovito otroštvo, obiskoval prve štiri razrede osnovne šole in se učil cirilice.

»Nismo imeli kopalnice, imeli smo eno sobo, kjer smo spali, kuhali in se greli. Kopali smo se tako, da smo se polivali z lončkom vode,« se z iskrico v očeh spominja otroštva.

Kot petletni otrok kadil in igral biljard

Resnica je, pravi Avdić, da so ga, ko je bil star komaj pet let, lokalni pijančki v gostilni, kjer je delala njegova mama, naučili kaditi in igrati biljard. »Dali so mu stol, da sem dosegel mizo. Vzel palico in sem igral. Takrat sem bil res dober, danes nisem,« se v smehu spominja Avdić.

Njegovim zabavnim, a resničnim zgodbam, ki jih je doživel v službi policista, se danes smejijo polne dvorane občinstva, a medtem Avdič pojasnjuje tudi veliko neprijetnih izkušenj iz tistega obdobja.

Na novoletnih zabavah začel kot stand-up komik

Sodelavke policistke so ga nagovorile k prijavi na prvo radijsko avdicijo. Tako se je leta 2003 preizkusil prvič kot preizkusil radijski voditelj. Svojo kariero je nadaljeval na nekdanji zelo znani radijski postaji Gama MM, kjer je bil izbran med 67 kandidati. Za kariero stand-up komika pa Avdić pravi, da so krive novoletne zabave. Tam je namreč pričel z nastopi.

Pred leti bi sprejel karkoli, danes izbira kar si želi

Čeprav se zdi, da mu je življenje doslej prineslo vse na pladnju, v pogovoru spoznamo, da ni bilo vedno tako: »Še pet, šest let nazaj sem sprejel vsako ponudbo. Samo, da se dokažem in se s tem nekako prerinem v ospredje. Danes lahko izberem tisto, kar si res želim,« in priznava, da se tudi v prihodnje vidi kot radijec.

Celoten pogovor, kjer spregovori tudi o ženi Ani in sinu Timu si lahko ogledate tudi v zgornjem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (6)

Starejše novice